DDK'dan Dink cinayetinde o müfettişe suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

DDKdan Dink cinayetinde o müfettişe suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 11:23

DEVLET Denetleme Kurulu, Hrant Dink cinayeti ile ilgili hem Mülkiye Başmüfettişi hem de Devlet Denetleme Kurulu üyesi olarak görev yaptığı dönemlerde 2 ayrı soruşturma yürüten Mehmet Ali Özkılıç hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı imzasını taşıyan, Mehmet Ali Özkılıç hakkındaki incelem raporunda ve suç duyurusunda, Özkılıç'ın yürüttüğü soruşturmalarda özellikle İstihbaratçı kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinde "kusurları bulunmadığı" şeklinde raporlar hazırlayarak soruşturmanın seyrinin değiştirildiğine dikkat çekildi. 

Mehmet Ali Özkılıç, kendisi gibi Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız ile birlikte 'Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin kusuru bulunup bulunmadığı' yönünde inceleme yapmak üzere görevlendirilmişti. Mehmet Ali Özkılıç ve Şükrü Yıldız tarafından hazırlanan araştırma raporu sonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı görevlileri aklanmış, cinayette sorumluluklarının olmadığı vurgulanmıştı. 

Haberin Devamı

Mülkiye Başmüfettişliği'nden Devlet Denetleme Kurulu üyeliğine atanan Mehmet Ali Özkılıç, buradaki görevi sırasında da Hrant Dink cinayeti ile ilgili yapılan araştırma ekibine dahil edildi. 

2 Şubat 2012 tarihli ve Özkılıç'ın imzası da bulunan DDK raporunda da, Emniyet İstihbarat Dairesi görevlileri hakkında 'Dink cinayeti nedeniyle yapılacak bir işlem bulunmadığı' yazıldı. 

 Mehmet Ali Özkılınç imzalı işte bu raporlar, Devlet Denetleme Kurulu'nun inceleme konusu oldu. Yapılan inceleme sonunda, Mehmet Ali Özkılınç'ın, İstihbaratçı kamu görevlilerinin Hrant Dink cinayetinde "kusurları bulunmadığı" şeklinde raporlar hazırlayarak soruşturmanın seyrini değiştirdiği ve sorumluları koruduğunun tespit edildiği vurgulandı.

1 Mart'ta, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı imzası ile Mehmet Ali Özkılınç hakkında hazırlanan 12 klasör ön inceleme raporu ve suç duyurusu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.    

 

 

 

 

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!