Dayan Papandreu iktidara geliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dayan Papandreu iktidara geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 00:00

Kırıkkale’den Bolu’ya giderken özel helikopterde Hürriyet’in sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ülkesini ekonomik krizden çıkarmaya çalışan Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu’ya “Dayan Papandreu. CHP Türkiye’de iktidara geliyor. Yardımlarımız olacak” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU KIRIKKALE'DE - FOTOGALERİ

Kılıçdaroğlu’nun güncel konulardaki değerlendirmeleri şöyle:

-  SOSYALİST Enternasyonal’in başkanlığını da yapan Yunanistan Başbakanı Papandreu Türkiye’ye AB üyeliği sürecinde en önemli desteği veren isimlerden biri. Ancak şu anda ülkesini önemli bir ekonomik krizden çıkartmaya çalışıyor. Gerekirse biz projelerimizle Papandreu’nun bu mücadelesine destek de verebiliriz. Dayansınlar Türkiye’de biz iktidara geliyoruz.
Rüyasında beni görmüş
-  Başbakan ‘Nereden çıktı bu Kılıçdaroğlu’ diye soruyor kendine. Çünkü her gittiği yerde, benden söz ediyor. Öyle anlaşılıyor ki Kayseri mitingi öncesindeki gece de yatarken beni düşünmüş. Rüyasına girmiş olmalıyım; kabus görerek uyandığında ‘Oh ne iyi ki rüyaymış, Kılıçdaroğlu sanalmış’ demiş olmalı ki onu miting meydanlarından dillendiriyor. Açıyor televizyonu beni görüyor; dolayısıyla ezberi bozulmuş durumda. Ben ise bu aralar yorgunluktan hiç rüya göremiyorum. Ama meraklanmasın halkım güzel günler göreceğiz.
Diyarbakır’a vereceğim sözler
-  Diyarbakırlılara demokrasi, barış ve özgürlük ve yoksulluğu yenme sözü vereceğim. Kavgayı toplumsal mutabakatla sona erdirme ve barışı sağlamaktan yanayız. Toplumsal sorunlar hepimizin ortak iradesiyle, barış içinde çözülmeli. Kapalı kapılar ardından görüşmeler yapmak, vaatlerde bulunmak yerine toplumsal destek sağlayarak sorunu çözeceğiz.
İşbirliği arayan belki de AKP
-  Kapalı kapılar ardından görüşmeler yapıyorsunuz sonra çıkıp başka şeyler söylüyorsunuz; AKP’nin yaptığı bu. Başbakan, bizi BDP ile işbirliği yapmakla suçluyor. Bizim dünya görüşümüzle onlarınki tamamen farklı. Ancak işbirliğini arayan, işbirliği yapan belki AKP’dir. İşbirliğini arayan AKP olmasa, neden böyle bir suçlamada bulunsun. Ben her siyasi partiye saygı duyuyorum. Onlar da halka gidecek biz de gideceğiz.
-  Diğer siyasi partilerle bir koalisyon arayışına girmemiz söz konusu değil. Biz tek başımıza iktidar olacağız. Şu anda da bir koalisyon ihtimali görmüyorum. Benim gördüğüm tek ihtimal CHP’nin tek başına iktidar olacağıdır. Tüm kamuoyu yoklamalarında AKP büyük bir hızla oy kaybetmektedir ve CHP’nin oyu artmaktadır. 12 Haziran’a kadar bu yönelimi sürdürecek ve CHP tek başına iktidar olacaktır.
Ümit Boyner’e destek
-  TÜSİAD Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri. Yöneticilerinin dünya görüşlerini açıklaması da son derece doğal. Her yapılan açıklamaya kabul edilmeyecek yanıtlar vermek, bir siyasetçiye yakışmaz. Ancak Sayın Arınç kendisine yakışanı yapmıştır.
-  Azınlık cemaati temsilcileriyle, azınlık olarak nitelendirilen vatandaşlarımızın dini temsilcileriyle, liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdi genel başkan yardımcılarımız. Onlar da biz de çok memnunuz. Azınlık haklarının korunması ve onlara tanınan hakların genişletilmesi, demokrasi raporumuzun da önemli başlıklarından biri. Azınlıklarla aramızda bir mesafe vardı, ama sanırım o mesafe ortadan kalkacak, o cemaatlerinden geçmişe göre daha fazla oy alacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!