Dayakçı polislere suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Dayakçı polislere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 00:00

Fatih’te pazartesi gecesi hamile olan akrabasını hastaneye götürürken yol verme tartışması sonucu polis dayağına maruz kalan Ahmet Koca, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Samsun’da 7 aydır vatani görevini yapan 22 yaşındaki Ahmet Koca, dün babası Mehmet Koca ve avukatı Efkan Bolaç ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Koca dilekçesinde, kendisine işkence yaptığını iddia ettiği Fatih Emniyet Müdürlüğü’nde
/images/100/0x0/55eb3ecdf018fbb8f8b4b147
görevli polis memurlarından şikâyetçi oldu. Avukat Bolaç, “İşkenceye sıfır tolerans için halk hakkını aramalıdır. Sokakta işkencenin ayan beyan yapıldığı ortadadır. İnsanlığı aşağılayıcı muamele vardır. 12 yıla kadar cezası vardır. Bunları yapanların cezalandırılmasını isteyeceğiz” diye konuştu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polislerin şiddetine ilişkin “İstanbul’un huzuru için 24 saat canla başla görev yapan bir teşkilatın mensupları, arkadaşlarının yaratmış olduğu bu tablodan üzüntü duymuştur” dedi. Olayla ilgili soruşturma kapsamında Koca’yı dövenlerin arasında oldukları gerekçesiyle 2 polis daha açığa alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!