Dayak yiyen turistlere bedava tatil

Güncelleme Tarihi:

Dayak yiyen turistlere bedava tatil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 13:54

Hindistan'dan bisikletleriyle dünya turuna çıkan ve Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde tartıştıkları baba- oğul tarafından odunla dövülen 2 İngiliz turist, Valilik tarafından kendilerine teklif edilen bedava tatil teklifini kabul etti.

Haberin Devamı

Bugün Ordu Belediye Başkanı DSP'li Seyit Torun'u makamında ziyaret eden turistlere kenti anlatan kitaplar hediye edildi. Onlar da dayağı unuttuklarını, Ordulular'ın çok misafirperver olduklarını söyledi. Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Güldüren ise turistlerin hafta sonuna kadar kentte kalacaklarını söyledi.

Olay, Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde 19 Ağustos'ta meydana geldi. Bisikletlerini yanlarına alarak İngiltere'den uçakla Hindistan'a giden 38 yaşındaki Diana Judith Pinkett ve 40 yaşındaki Adrian Smith, İngiltere'den uçakla Hindistan'a giden İngiliz vatandaşları 38 yaşındaki Diana Judith Pinkett ve 40 yaşındaki Adrian Smith, daha sonra bisikletleriyle yaklaşık 5 bin kilometrelik yol katederek, Afganistan, Pakistan ve İran'ı geçip, Ağrı Doğubeyazıt'tan Türkiye'ye giriş yaptı.

Haberin Devamı

Karadeniz üzerinden İstanbul'a gitmeyi planlayan 2 İngiliz, Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde traktörün arkadan çarparak kendilerini düşürmesine sinirlendi. Çıkan tartışmada, E.U. ile oğlu E.U., 2 ingiliz'e turiste odunlarla saldırdı. İngilizler'i hastanelik eden E.U ve oğlu E. U. jandarma tarafından kısa sürede yakalandı. E. U. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, babası tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı. İngiliz turistlerden Diana Judith Pinkett'in vücudunda dayak izleri ve Adrian Smith'in de sağ elinde kırık, başında iz nedeniyle 1 gün Ulubey Devlet Hastanesi'nde tedavi görüp taburcu edildi.

BEDAVA TATİLİ KABUL ETTİLER
Bu arada Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Erkan Güldüren, olay sonrası Ulubey İlçesi'ne giderek konuyla ilgili bilgi aldı. Güldüren, olayın çok üzücü olduğunu belirterek, “Kendilerinden Türkiye adına özür dileyerek misafir etmek istediğimizi söyledik. Onlar da kabul etti. Şimdi Ordu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezdiriyoruz. Hafta sonuna kadar kentte kalacaklar” dedi.

Diana Judith Pinkett ile Adrian Smith bugün Belediye Başkanı Seyit Torunu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Turistlerin başına gelen olaydan dolayı çok üzgün olduğunu belirten Başkan Torun, “Belki de bu olay Ordu insanının sizlere göstermiş olduğu ilgi ve alaka sonrasında bizleri daha iyi tanımanıza vesile olmuştur. Yapılan saldırı hiçbir hemşehrimizin tasvip edebileceği bir davranış değildir. Sizleri Ordu’da misafir etmekten dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

İki İngiliz turist ise kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek, Ordu insanının yaşanan bu tatsız olaydan sorumlu olmadığını, bu olayı ise çoktan unuttuklarını söyledi. Başkan Torun, sohbetin ardından İngiliz turistlere içinde Ordu'yu tanıtan kitapların bulunduğu birer çanta hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!