Dayak cinayetine 7 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Dayak cinayetine 7 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 12:10

SAMSUN’da kız meselesi yüzünden kaçırdıkları 24 yaşındaki Selçuk Sağlam’ı üç saat boyunca tekme, tokat ve sopalarla dövüp, işkence yaptıkları ve ölümüne neden oldukları iddia edilen 7 kişi çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

Olay, 9 gün önce İlkadım İlçesi’nde meydana geldi. 23 yaşındaki Murat C. silahla adam yaralama suçundan cezaevinden çıktıktan sonra kız arkadaşı 19 yaşındaki Aslıhan Fahriye E.’nin, Selçuk Sağlam ile cinsel ilişkiye girdiğini öğrendi. Bunun üzerine Murat C., kardeşi 19 yaşındaki Ferhat C., arkadaşları 20 yaşındaki Yunus D., 25 yaşındaki Murat K., 20 yaşındaki Mehmet Ö. ve 19 yaşındaki Mertcan K. ile birlikte, Sağlam’ı kaçırıp boş bir eve götürdü. Burada kız arkadaşı Aslıhan Fahriye E. ile yüzleştirdi. Olayın meydana geldiğini öğrenen 7 kişi, Selçuk Sağlam’ı üç saat boyunca tekme, tokat ve sopalarla dövdü. Boş bir şişeyle de cinsel tacizde bulunup cep telefonuyla da görüntülerini çekti. Başına ve vücuduna aldığı darbelerle ağır yaralanan Selçuk Sağlam’ı daha sonra evinin yakınlarında bırakarak kaçan şüpheliler, şikayet üzerine polis tarafından yakalandı. Sağlam ise kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Polis ifadesinde suçlamaları kabul eden ve Selçuk Sağlam’ı kaçırıp dövdüklerini söyleyen Murat C., "Ancak ben hiç vurmadım. Olayı duyunca çok sinirlendim ve onu korkutmak istedim. Amacımız öldürmek değildi" dedi. Şüphelilerden Ferhat C. ile Murat K. da, Sağlam’ı dövdüklerini söyleyerek suçlamaları kabul etti. Aslıhan Fahriye E. ise olayla bir ilgisinin bulunmadığını ifade ederek, "Beni de o evde zorla ve tehditle tuttular. Ben kimseyi öldürmedim. Ölen Selçuk da benim arkadaşımdı. Korktuğum için kimseye bir şey diyemedim" diye konuştu.

Adliyeye sevk edilen 7 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından, ’canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!