Dayağınızı yemem

Güncelleme Tarihi:

Dayağınızı yemem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 00:00

Başbakan Erdoğan Kazlıçeşme Meydanı’ndaki mitingde İstanbul’daki ilçelerin isimlerini tek tek sayarak vatandaşları selamladı. Erdoğan, CHP ve MHP’nin Anayasa değişikliğinin kapağını bile açmadan reddettiğini belirterek, “Bunların kültüründe uzlaşma yok, dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ama bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek değil, bağcıya ancak millet dayak atabilir” dedi.

Haberin Devamı

MİTİNGTEN KARELER

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, muhalefetin “AKP kendi anayasasını yapıyor” eleştirilerine dün İstanbul’dan “Bunların dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ama bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek değil” diye yanıt verdi. Erdoğan, Kazlıçeşme Meydanı’nın dolduran yaklaşık 300 bin kişiye Fetih Marşı’ndan dizeler okudu ve 7.5 yıl ayaklarındaki prangaları kırmakla uğraştıklarını belirterek şunları söyledi:

Millet dayak atar

Biz CHP’ye ve MHP’ye gittik, kapağını bile açmadan reddettiler. Anayasa değişikliği için görüşmek istediğimizde cevapları ‘gelirler, çay içip giderler’ oldu. Sulu şaka yapmayı severler. Sayın Toptan yazı yazdı ve CHP komisyona üye vermedi. Bunların kültüründe uzlaşma yok, dertleri üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ama bu bağcı sizin dayağınızı yiyecek değil, bağcıya ancak millet dayak atabilir.

HSYK ön bahçe olacak

HSYK’ya kürsü hakimlerinden 15 yıllık hakim ve savcılardan 10 üye seçeceğiz, bunlar şimdi bunu bile hazmedemiyor. Niye? Çünkü daha önce onların arka bahçesiydi. Şimdi milletin ön bahçesi olacak, onun için. Bu hazımsızlık nereye kadar gider bilemem. Artık üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne gidiyoruz. Çünkü ileri demokrasi bu, özgürlükler bu. Aksi takdirde işte korsanlar, işte çeteler bunlarla mücadele verdik. Söz sende, karar sende, yetki sende, mühür sende. Çünkü bu bir kırılma noktasıdır. Bu bir sıçrama noktasıdır. Bunu sizlerle aşacağız.

Darbe milleti vurdu

27 Mayıs 1960’ta Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. Siyasetin üzerine çöktüler. Milli iradeyi boğmak istediler. Demokrasiyi ortadan kaldırmak istediler. Yaptıkları darbe milleti vurdu, Hakka hukuka darbe vurdu. Ama hedeflerine ulaşamadılar. Milletin demokrasi yürüyüşünü engelleyemediler. 12 Mart’ta, aynı şekilde 12 Eylül’de bir kez daha demokrasiyi kesintiye uğrattılar. Bitmedi, 28 Şubat’ta bir kez daha milli iradeyi küçümsediler. Çetelerle mafyayla sinsi örgütlenmelerle ülkeye millete istikamet çizmek istediler. Şimdi mafya, çeteler var mı? Yılmadık, böyle devam edeceğiz.

Boydan farklı mezar

‘12 Eylül’de ‘Evet’i engelleyelim. Sakın ha sandığa gidilmesin.’ Bunun kampanyasını yapanlar var. Ama Diyarbakır coştu ‘Evet’ dedi. Türk de benim kardeşim, Kürt de benim kardeşim. Laz’ı da Çerkez’i de Arnavut’u da, Boşnak’ı da, Roman’ı da, Arap’ı da, Gürcü’sü de hepsi benim kardeşim. Çünkü biz yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz, makam mevkiden dolayı değil. Cumhurbaşkanı olsan ne yazar, Başbakan, Genelkurmay Başkanı olsan ne yazar, bakan olsan ne yazar. Bir gün gelecek öleceksin 2 metre bir mezara gömecekler ve ‘Başbakan niyetine’ demeyecekler. ‘Er kişi niyetine’ diyecekler. Ben boydan biraz daha farklı mezar istiyorum. Durum bu.

Evet adalete davettir

Bu bir güvenoylaması değil, 12 Eylül’den sonra hesaplaşırız. 12 Eylül’den sonra ne dersen de, ben de cevabını veririm. Ama şu an 26 maddelik değişikliği konuşuyoruz. ‘Evet’ler şu kadar çıktı, AK Parti’nin bu kadar oyu var’ şeklinde bir cümleyi benden veya partillilerden hiçbir zaman duymayacaksınız. Ne evet diyenler, ne hayır diyenler ihanet içerisindedir, millet kendi iradesini ortaya koyacak. Her evet herkes için demokrasiye, özgürlüğe, hukuka ve adalete davettir. 12 Eylül’de kazanan AK Parti değil millet olacak. Kaybeden muhalefet değil milletin önünü tıkayanlar olacak.

Şerefsiz olursunuz

Öcalan’la görüştüğümüzü iddia ediyor muhalefet, ispat edemezsiniz şerefsizsiniz. Biz Yüksekova’da, Şemdinli’de teröristle mücadele verirken bunlar Ankara’da oturuyordu, randevumuza yanıt vermediler.

Emine Hanım’la selamladı

AK Parti dün Kazlıçeşme’de düzenlenen ‘Demokrasi İçin Evet’ konulu mitinginde Başbakan Erdoğan alanı dolduranları eşi Emine Hanım’la selamladı. ‘Evet’ yazılı afişlerle donatılmış 25 kadar balıkçı teknesi de, Rumeli Feneri’nden yola çıkarak İstanbul Boğazı’nda tur attı. Balıkçı tekneleri miting sonuna kadar Kazlıçeşme açıklarında demirli kaldı.

Bono kahkahayı bastı

ERDOĞAN, dün görüştüğü U2 grubunun solisti Bono’nun kendisine neden hapiste yattığı sorduğunu belirterek, şöyle dedi: “Yaptığım neydi benim? Sadece okuduğum bir şiir. Söyleyince Bono kahkahayı bastı. Çünkü alışılmış bir şey değil. Bu ülke bunlardan çok çekti. O tezgahlardan biz de geçtik. Ama ne oldu, içeride özgürlüğün tadını öğrendik. 11 Eylül akşamına kadar İstanbul’da ilçe ilçe dolaşıp sizlerle bayramlaşacağım. Bu bayram demokrasi, özgürlükler bayramı olacak. Adalet bayramı olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!