Davutoğlu yorumu: Yerinde bir mesaj

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu yorumu: Yerinde bir mesaj
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 02:19

TÜRKİYE Ermenileri Patrikhanesi Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘1915 Taziyesi’ hakkında “Yerinde bir mesaj, sevindim. Geçen yıl da dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan benzer bir mesaj yayınlamıştı.

Haberin Devamı

Geçen yıl olduğu gibi bir bu yıl yayınlanan mesaj da bir zeytin dalıdır, kurumaması lazım” değerlendirmesi yaptı. “Öyle ya da böyle iki halkın yıllar önce olduğu gibi, ortak bir yol bulup bir araya gelmesi gerekiyor” diyen Ateşyan, Davutoğlu’nun kamuoyuyla bilgisini paylaştığı 24 Nisan ayini hakkında da bilgi verdi. Ayinin 24 Nisan sabahı Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi’nde başlayacağını belirten Ateşyan, “Osmanlı Ermenileri ile o süreçte yaşamını kaybeden herkes için düzenlenecek bir ayin. Çünkü acılarımız ortaktır” dedi.

19.15’te ‘GECE NÖBETİ’

Yönetim kurulunda Amerika’da yaşayan önde gelen Türk ve Ermeni akademisyenlerin, aktivistlerin ve yazarların bulunduğu ‘Project 2015’ kuruluşu da 22-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da anma etkinlikleri düzenleyecek. Etkinlikler kapsamında 24 Nisan saat 19.15’te ‘Gece Nöbeti’ tutulacak. 24 Nisan’da sürgüne gönderilenlerin anısına ünlü Ermeni Müzisyen Gomidas, Doktor Rupen Sevag ve Avedis Nakkashian’ın yaşadıkları evlerin önüne birer ‘Hafzı Taşı’ konulacak. Askerliğini yaptığı sırada 24 Nisan 2011’de öldürülen Sevag Şahin Balıkçı’nın mezarı da ziyaret edilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!