Davutoğlu: IŞİD'in, PKK'nın sniper'ı hasta ruh taşıyor

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: IŞİDin, PKKnın sniperı hasta ruh taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 01:42

Konya'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geçmişte Mostar Köprüsü'nü bombalayan Sırp 'sniper' keskin nişancı ile IŞİD'in, PKK'nın, Suriye rejiminin 'sniper'ı aynı hasta ruhu taşımaktadır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükeşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Dünyası Kültür Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı ve Kutlu Doğum Haftasına özel "Bütün Diller Onu Söyler" programına katıldı.

Katılımcıları, "Hazreti Mevlana'nın hemşehrileri aziz Konyalılar. Sizinle vuslat ne güzel, sizinle tekrar buluşmak ne güzel aziz Konya" diye selamlayan Davutoğlu, nereye gitse Konyalıların gönlünde olduğunu söyledi.

Bedensel ve ruhi var oluşu, yüreği, zihni, gönlü ve her şeyi ile her zaman Konya'da olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Ne zaman ruhum daralsa sığınacak bir makam, mekan, bir aziz insan topluluğu arasam 'Konya burada, Konyalılar burada' deyip Konya'ya geliriz biz. Aşkımız, sevincimiz sizinle. Gönlümüz, davamız, muhabbetimiz sizinle. Biz Medine'nin, Kudüs'ün kardeşi aziz Konya ile gurur duyuyoruz. Hayatta iftihar edeceğim en önemli konu ise Allah beni Konya'da yaratmış, Konyalılara hemşehri kılmış. Allah beni Hazreti Mevlana'ya hemşehri kılmış." dedi.

Haberin Devamı

"SEVGİ TOHUMLARI EKİYORUZ"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım gecesi seçim zaferini Hazreti Mevlana'nın huzurunda büyük bir coşkuyla kutladıklarını hatırlatarak, Konya'nın coşkusunu bir kez daha gördüğünü ifade etti.

Seçim gecesi Hazreti Mevlana'dan ilham alarak "Türkiye'ye sevgiden başka tohum ekmeyeceklerini" dile getirdiğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"(İşte Konya, senin adına, senin için ülkeye, bütün dünyaya sevgi tohumu ekmeye gidiyoruz. Biz sevgi tohumları ekeceğiz ve sevgi çınarları büyüteceğiz. Sevgi çınarlarının altında 78 milyonu kardeş kılacağız, dost kılacağız. Bu milletin tek bir ferdi dahi ayrımcılığa, tahkire, dışlanmaya muhatap olmayacak.) dedim o gün. Evet, son nefesimize kadar bir kez daha Konya'nın huzurunda söylüyorum, 78 milyon kardeşimiz için bu ülkeye, bu topraklara sonuna kadar sevgi tohumları ekeceğiz. Biz ısrarla, inatla, kararlılıkla, medeniyet çizgimizden, tarihi mirasımızdan, manevi değerlerimizden, kadim, ilim ve irfan çeşmelerimizden söz ediyorum ama maalesef bugünlerde İslam medeniyetinin en güzel şehirleri, Halep'ten Şam'a, Bağdat'tan Sana'ya yağmalanıyor, yerle bir ediliyor."

Haberin Devamı

"IŞİD'İN PKK'NIN, SNİPER'I HASTA RUH TAŞIYOR"

Türkiye'nin tüm İslam dünyasına sahip çıktığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Geçmişte Mostar Köprüsü'nü bombalayan Sırp 'sniper' keskin nişancı ile IŞİD'in, PKK'nın, Suriye rejiminin 'sniper'ı aynı hasta ruhu taşımaktadır. Bu büyük evrensel cinayet karşısında dünyanın bütün mimarları, bütün mühendisleri ayaklanmalıydı ama ne yazık ki sadece siyasetçiler, sadece devlet adamları değil, yazarlar, sanatçılar, mimarlar, ressamlar, şairler, din adamları da bu cinayeti seyrediyor. 'Batı'nın her fırsatta vurguladığı hümaniter değerler, insani değerler, Avrupa'yı Avrupa yapan değerler nerede' diye soruyoruz. Biz Türkiye'nin imkan ve kaynaklarını Türkiye'ye sahip çıkmak için kullanıyoruz. Şehirlerimizi mamur etme derdinde olduğumuz gibi İslam'ın bütün şehirlerine gücümüz, takadımız nispetinde sahip çıkıyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, TİKA gibi kuruluşlarımız güçleri oranında dünyanın her yerindeki eserlerimizi ihya etmeye çalışıyor."

Haberin Devamı

"BAŞKALARI GİBİ ANKARA'YA SIKIŞMIYORUZ"

Millete hizmet yolunda aşkla, muhabbetle çalışmaya devam ettiklerini bildiren Davutoğlu, "Başkaları gibi Ankara'ya sıkışmıyoruz. Her hafta başka bir ilimizde vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz. Başkalarının gündeminde millete hizmet yok, başkalarının gündeminde medeniyet, şehir, eser yok. Biz ise sadece eserlerimizle bu ülkenin hizmetindeyiz. Ülkemize yönelen terörün, etrafımızı saran ateş çemberinin gündemimizi esir almasına asla izin vermeyeceğiz. Reformlarımızla, hizmetlerimizle, eserlerimizle ülkemizi güzel yarınlara taşımanın çabası içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: IŞİDin, PKKnın sniperı hasta ruh taşıyor

Haberin Devamı

"ÖZGÜR KUDÜS AŞKINI BURADA YAŞIYORUZ"

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kültür ve Turizm Komitesinin, 2016 yılı için Konya'yı 'İslam dünyası turizm başkenti" seçtiğinin anımsatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Filistin'in Kudüs şehri turizm başkenti seçilmişti, önümüzdeki yıl da Medine. Ne güzel bir tevafuk, Kudüs'ten emaneti aldık, Medine'ye devredeceğiz. Kudüs ve Medine Konya'nın kardeşidir, Konya'nın ilham aldığı şehirlerdir. Kudüs'te bütün gecesini Mescid-i Aksa'da geçirmiş biri olarak şunu ifade edeyim, ben Kudüs'te Konya'nın kokusunu aldım, Konya'da da hep Kudüs kokusu alıyoruz. İnşallah her iki şehirde de Medine kokusu alıyoruz. Medine olduğu için, Kutlu Peygamber Medine'yi Yesrip'ten Medine haline dönüştürdüğü için Kudüs var oldu, Konya var oldu. Konya'dan Kudüs'e, şehirler şehri Medine'ye gönül dolusu, muhabbet dolusu selamlar. İnşallah birgün özgür Kudüs'te hep beraber bu havayı teneffüs edeceğiz. Özgür Kudüs aşkını burada yaşıyoruz."

Haberin Devamı

Bu vesileyle eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı da hayırla, şükranla ve minnetle andığını ifade eden Davutoğlu, "1980 eylülünde Kudüs aşkıyla Konya yürüdüğü zaman, 12 Eylül darbesine gerekçe olarak yazılmıştı. İşte buradan haykırıyoruz, kim ne yaparsa yapsın, ne tür darbeler, oyunlar kurulursa kurulsun, Konya her zaman Kudüs'ün yanında olacak, Kudüs her zaman Konya'da olacak." diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!