Davutoğlu açıklaması: Bugün vedaya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu açıklaması: Bugün vedaya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 01:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs’ta yeni genel başkanın belirleneceği AK Parti Kongresi öncesinde bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a veda ziyaretinde bulunacak. Ziyareti duyuran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, görüşmede yeni hükümet takviminin de ele alınacağını söyledi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı’nda basın bilgilendirme toplantısı yapan sözcü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Merkezi’nin dün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan randevu istediği yönündeki iddiaları yalanlayıp “Bize ulaşan böyle bir randevu sözkonusu değil. Bilemiyorum o nereden çıktı” dedi. Kalın, toplantıda özetle şu mesajları verdi:

KENDİ İÇ SÜREÇLERİ
“(Yeni hükümet çalışmaları) AK Parti’nin kendi iç istişare süreçleri neticesinde varılmış bir karar, hayırlı olmasını diliyoruz. Takvim meselesiyle ilgili olarak Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımıza bir veda ziyaretinde bulunacaklar. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız takvimin nasıl işleyeceğine karar verecekler.

(Dağlıca’daki helikopter kazası) Genelkurmay Başkanlığı bu incelemeyi sürdürüyor. O görüntüler de dahil olmak üzere bütün süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Kendileriyle de bu sabah (dün) yaptığımız görüşme neticesinde bu soruşturmayla ilgili bütün neticeleri ortaya çıktıktan sonra kapsamlı bir açıklama yapılacak Genelkurmay tarafından.

(Dokunulmazlıkların kaldırılması) Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu referanduma götürme ya da Meclis’e iade etme yetkisi sözkonusu. Fakat cuma günü ortaya çıkacak tabloyu bir bütün olarak gördükten sonra kendileri de bu konuda değerlendirmelerini yapıp Meclis Başkanımızla da görüşerek o trafiği belirleyecekler. O netleştiği zaman cuma ya da ilerleyen günlerde paylaşırız.

NİKÂH SUİiSTİMAL EDİLdi
(Sümeyye Erdoğan’ın nikâhı) Genelkurmay Başkanlığı bu konuda bir açıklama yaptı. Böyle bir konunun bu şekilde suiistimal edilmesi esef verici. Sanki terörle mücadele eden bu askerler, generaller değilmiş gibi, pervasızca, edep yoksunu ifadelerle Genelkurmay Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza saldırı yapılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Son derece sade, Kuran tilavetiyle başlayan basit, sade bir nikâh töreni yapıldı.”  

BAKMADAN GEÇME!