Davraz çöplük gibi

Güncelleme Tarihi:

Davraz çöplük gibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2015 11:35

Akdeniz’in ortasında kar keyfi yaşamak için Davraz Kayak Merkezi’ni tercih eden tatilciyi temizlik ve tuvalet çilesi bıktırdı. Bölge her geçen gün biraz daha gözden düşüyor.

Haberin Devamı

Kış turizmindeki hızlı yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken Isparta Davraz Kayak Merkezi’nde objektife yansıyan bu görüntüler adeta karın ortasında eziyet yaşatıyor. Hafta sonları 20 bin kişiye yakın tatilciyi ağırlayan merkezdeki tuvalet sayısı 10’u geçmezken bunlardan yarısının arızalı olması tuvaletlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Tesislerin de yetersiz olduğu merkezde, fahiş yiyecek-içecek fiyatları tatilcinin ve tur operatörlerinin alternatif çözümler üretmesine neden oluyor.

HER YER PİSLİK İÇİNDE

Antalya’dan hafta sonu tatilini değerlendirmek için Davraz’a gelen tatilci Fatma Dülgeroğlu, “Davraz’ı çok beğendik ama birçok şey yetersiz. Tuvalet sayısı yok denecek kadar az. Bir tuvalet önünde 20 kişi bekliyor. Sular akmıyor. Temizlik diye bir şey yok. Dışarıda çöp konteynırları yetersiz olduğu için her yer yiyecek-içecek atığı. Böyle turizm olmaz” dedi.

Davraz çöplük gibi

Haberin Devamı

BELEDİYEYE DEVREDİLSİN

Davraz’ın Uludağ’la, Saklıkent’le yarışabilmesi için yenilenmesinin şart olduğunu dile getiren Halime Canbolat da denetimlerin sık sık yapılması gerektiğini kaydetti. Merkezdeki tesis sayısının yetersizliğine dikkat çeken tur operatörü Ahmet Cebeci ise, “Tesisler yetersiz olduğu için yiyecek ve içecekler çok pahalı. Kapasite yetersiz. Altyapı yok. Yukarıda bir tane bile restoran yok. Tek gişeyle hizmet verilmeye çalışıyor. Merkez ancak valilikten belediyeye devredilirse kendisini kanıtlayabilir” diye konuştu.

FİYATLAR PAHALI

Merkezin turistik açıdan yetersiz olduğunu bu nedenle kayak müsabakalarına da ev sahipliği yapamadığını vurgulayan Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü Derneği(ISTUDAK) Başkanı Ali Telli de merkezde tesis sayısının yetersizliğinin en büyük problem olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Merkezde restoranlar, kafeler, oteller arttırılmalı. Tesis sayısı yetersiz olunca bir çay da 4 lira oluyor. Vatandaş da çayı gidip otobüsünün yanında içiyor. Pahalılıktan dolayı tur operatörleri yol kenarında yiyecek-içecek hizmeti veriyor. Oysa tepede dağ evleri olsa Davraz seviye atlar. Turizmin gözdesi olur.”

Davraz çöplük gibi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!