Datça'da kedi-köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Datçada kedi-köpek katliamı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 16:27

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde bulunan Esentepe ve Beril sitelerinde, zehirli tavuk etiyle, kedi ve köpeklerin zehirlendiği ortaya çıktı. Hayvansevenler, olaya büyük tepki gösterdi.

Datça Hayvansevenler Derneği üyesi Nilüfer Arsoy, Eski Datça Mahallesi ve Palamutbükü'nde de zehirlenme olaylarına rastlandığına dikkat çekti. Belediye hoparlörlerlerinden anonslarla halk zehirlenme olaylarına karşı uyarıldı.

Datça'da bu yılbaşından beri kedi ve köpek zehirlenmeleri bitmek bilmiyor. Son olarak Esentepe ve Beril sitelerinde kedi ve köpeklerin zehirlendiği ortaya çıktı. Datça Hayvansevenler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nilüfer Arsoy, konuyla ilgili şikayetlerin kendilerine gecikmeli olarak aktarıldığını belirterek, “İhbarlar üzerine araştırma yaptık. Beril ve Esentepe sitelerinde zehirlenme olaylarının meydana geldiği tespit edildi. Her iki sitede, sokak hayvanlarına zehirli tavuk atıldığını belirledik. Beril sitesinde 3 köpeğin zehirlendiği anlaşıldı. Esentepe'de de 1 köpek ile 5-6 kedi ölüsü bulundu. Birçok da kayıp var. Ölen kedi ve köpeklerin gizlice gömüldüğünü öğrendik” dedi.

Eski Datça Mahallesi ve Palamutbükü'nde de benzer zehirlenme ihbarları alındığına değinen Arsoy, “Katliamı yapanlar taktik değiştirmişe benziyor. Toplu katliam yerine semt semt zehirleme yapıldığını düşünüyoruz. Çeşitli zamanlarda değişik yerlerden zehirlenme ihbarları alıyoruz” diye konuştu.

Zehirlenme olaylarının çok tehlikeli bir boyut kazandığına da değinen Arsoy, “Sokağa atılan zehirli etleri, çocuklarda alıp yiyebilirler. Veya sahipli bir hayvan zehirli sucuk yada tavuğu yedikten sonra can çekişirken gören bir çocuk ona sarılıp kurtarmaya çalışabilir. Bu sırada hayvanın salyası çocuğa bulaşabilir. Çocuk da aynı şekilde zehirden etkilenerek hayatını kaybedebilir. Zehirleme olaylarına bir an önce son verdirilmelidir” dedi.

Bu arada son iki gündür Datça Belediyesi tarafından, belediye hoparlörlerinden halk uyarılıyor. Yapılan anonslarda, son günlerde zehirlenme olayları ile ilgili şikayetlerin arttığına dikkat çekilen uyarıda vatandaşların dikkatli olması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!