Darbe yok kalleş pusu var

Güncelleme Tarihi:

Darbe yok kalleş pusu var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

CHP Lideri Baykal, Türkiye’de darbe sömürüsü olduğunu belirterek, “Yiğitçe, açıkça, tartışarak değil, tertip yaparak, belge imal ederek yürütülen bir savaş var. Asimetrik bu işte. Pusu, kalleşçe” dedi. Baykal, bir iktidarın ülkesinin ordusunu ezerek başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Türkiye’de darbe yok, komplo var, pusu var. Yiğitçe, açıkça, eşit şartlar altında tartışarak değil, tertip yaparak, belge imal ederek, karalamaya yönelik tezgahlar kurularak yürütülen bir savaş var. Asimetrik diyorlar. Ne demek? İşte o. Pusu demek, kalleşçe demek” dedi. Baykal, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın 33’üncü kongresi öncesi ilçe ve belediye başkanları ile toplantı yaptı. Şişhane’deki il başkanlığı binasında yapılan toplantıdan sonra Baykal gazetecilere özetle şu açıklamayı yaptı:

Darbe istismarı

Diyoruz ki Türkiye’de bir darbe demagojisi yaşanıyor. Darbe lafından geçilmiyor. Her gün manşetlerde darbe iddiaları, ifşaatları, tartışmaları. Türkiye de darbe diye bir arayış yoktur. Türkiye’de darbe gündemimizin hiçbir şekilde içinde yer tutmaz. Tutmamalıdır. Böyle bir darbe talebi, arayışı, projesi olmadığı halde bu kadar darbe sözünün ortaya atılması, darbenin siyasetinin yapılmakta olduğu, darbenin istismarının, darbenin ticaretinin yapılmakta olduğu gerçeğini bizim önümüze getiriyor. Bugün bir darbe olasılığı yok, bir darbe istismarı var. Darbe sömürüsü var. Darbe gerçeği yok, darbe sömürüsü var. Bunun ortaya konulması lazım.

Yıldırma harekâtı

Türkiye’de devletin kurumlarına karşı açılmış bir savaş. Yargıtay’a karşı açılmış bir savaş var. Yargıtay Başkanı, ‘Yangın var’ diyor. Silahlı Kuvvetler’e karşı açılmış bir savaş var. Genelkurmay Başkanı ‘Silahlı Kuvvetler’e karşı bir yıldırma harekâtı, psikolojik harekât sürdürülüyor’ diyor. Kim sürdürüyor. Bu doğal mı? Türkiye’de Silahlı Kuvvetler’e karşı bir kampanyanın götürüldüğü gerçek değil mi? Bu kampanya sahipsiz bir kampanya mı? Arkasında kimse yok mu? Neyi ifade ediyor. Kimler planlıyorlar? Arkasındaki gerçek nedir?

Orduyu ezen iktidar

Bir iktidar kendi ülkesinin Silahlı Kuvvetler’ini ezerek başarıya ulaşabilir mi? Kendi ordusunu yenmeye kalkan bir iktidardan, bir ülkeye hayır gelir mi? Kendi ülkesinin ordusunu hedef olarak kabul eden bir iktidarın, ülkesine yarar getirmesi söz konusu olabilir mi? Böyle bir durum yok. Böyle bir durumun olmadığını Türkiye’de söylemek imkanı var mı?

Albay Çiçek n’oldu?

Düzmece belgeler, uydurulmuş iddialar. Türkiye’de gereksiz bir panik ve telaş yaratma ortamı var. Kurumlara karşı açılmış bir savaş. Bu tablonun Türkiye’ye anlatılması gerekiyor. Bunu takip etmek gerekiyor. İddialar atılıyor. Üç gün sonra o bitiyor, başkası gelsin. Birisini sonuna kadar götürün. Albay Çiçek olayı ne oldu. İncelendi mi? O belgede niye parmak izi incelemesi yapılmadı. Niye o belge güvenilir, saygın yazı uzmanları tarafından incelenmedi. O belgeyi hazırladığı iddia edilen insan, şimdi Genelkurmay’da görevine devam ediyor. Niye hakim adli tıp kararına rağmen, Albay’ın tahliyesine karar verdi. Ortada bir tertip varsa, onun üzerine gidin.

İstanbul ekibiyle toplantı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul İl Başkanlığı’nın 33’üncü kongresi öncesi ilçe ve belediye başkanları ile toplantı yaptı. Baykal’a İl Başkanı Gürsel Tekin ve İstanbul Millevekili Mustafa Özyürek eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!