Dans, gitar, caz ve oda müziği

Güncelleme Tarihi:

Dans, gitar, caz ve oda müziği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cemal Reşit Rey Konser Salonu bugün ve haftasonu dört ayrı müzik etkinliğine sahne olacak. Bugün saat 20.00'de Macar Halk Dansları Topluluğu ve Honved Müzik Topluluğu bünyesindeki Çigan Orkestrası, ‘‘Çingene Ateşi'' adlı gösteride Karpat havzasında yaşayan çingenelerin şarkı, müzik ve dans kültürünü sahneye taşıyacak. 19. yüzyıl Macar müziğini, gelenksel çardaş ve aranje edilmiş folk müziğini içeren bir repertuara sahip orkestra, Macaristan'ın en tanınmış orkestralarından biri ve Avrupa'da, ABD'de, Kanada'da, Hindistan, Çin, Japonya ve Avustralya'da çok başarılı turneler gerçekleştirmiş.

Bilet fiyatları: 7 milyon, 6 milyon.

CRR'nin yarınki programında saat 15.00'te Melih Güzel'in gitar resitali yer alıyor. Müziğe elektro gitarla, rock ve blues gruplarında çalarak başlayan Güzel, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü'ne girdikten sonra klasik gitara yoğunlaşmış. ‘‘Türk Müziği Ezgi ve Dizilerinin Gitara Uygulanabilirliği'' adlı teziyle master'ını tamamlayan sanatçı, klasik gitar çalışmalarının yanı sıra, rock, caz ve folk müziğiyle de ilgilenmeye devam etmiş. 1988'den beri hem devlet okullarında, hem de özel kurumlarda gitar dersleri veren Güzel, şu sıralar bir yandan doktora tezini hazırlarken, diğer yandan bilgisayar teknolojisi destekli ses, müzik ve nota konularında çalışma ve araştırmalar yapıyor.

Bilet fiyatları: 3 milyon, 2.5 milyon.

Yarın akşam saat 20.00'de ise CRR'de iki ünlü cazcı sahneye çıkacak: John Surman ve Jack DeJohnette. Son otuz yıldır caz müziğinin uluslararası planda ufkunu genişleten Avrupalı caz müzisyenleri arasında çok önemli bir yere sahip besteci-müzisyen John Surman, caz repertuarının bilinen sınırlarının çok ötesine geçen eserler ortaya koydu. Surman, bariton ve soprano saksofonun yanı sıra bas klarinette de çağımızın tartışılmaz en iyilerinden. Jack De Johnette ise vurmalı sazların en büyük isimlerinden biri. Albümleri ödüllere layık görülen DeJohnette, Brandford Marsalis, Herbie Hancock, Michael Brecker, Milton Nascimento, Keith Jarrett ve Gary Peacock gibi cazcılarla da pek çok albümde çalıştı.

Bilet fiyatları: 10 milyon, 8 milyon.

Pazar günü saat 19.30'da Mersin Oda Orkestrası'nın konseri var. Repertuarında bulunan barok, klasik, romantik ve çağdaş dönemlerin eserlerinin yanı sıra, hiç duyulmamış eserleri de gün ışığına çıkararak tanıtan orkestra, programlarında Türk bestecilerin eserlerine de yer veriyor. 22 Ekim Pazar günkü konserde Şef Nezih Seçkin yönetimindeki orkestra, Corelli'nin ‘‘Sonata da Chiesa'' (op. 1 No.2), Usmanbaş'ın ‘‘Küçük Gece Müziği'' (Op. 2), Grieg'in ‘‘Holberg Süiti'' (Op. 40) ve Mendelssohn'un ‘‘Keman, Piyano ve Yaylı Çalgılar için Re Minör Konçerto''sunu seslendirecek. Konserin solistleri kemanda Bahar Biricik, piyanoda Gülden Aykaç Teztel.

Bilet fiyatları: 4 milyon, 3 milyon.

Biletler CRR Konser Salonu gişesinden (0212 232 98 30), Biletix satış noktalarından (Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek; Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter ve Göztepe Soyak MMM Migros; Akmerkez-Taksim ve Suadiye Vakkorama), Biletix Çağrı Merkezinden (0216 454 15 55) temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!