Danıştay saldısında aranan Ayhan P.'ye uluslararası arama

Güncelleme Tarihi:

Danıştay saldısında aranan Ayhan P.ye uluslararası arama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2006 20:10

Danıştay mensuplarına yönelik düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilişkili olarak aranan Ayhan P.'nin 6 Mayıs tarihinde Almanya'ya gittiği belirlendi. Bu kişinin uluslararası düzeyde aranması için mahkeme kararı çıkarıldı.

Danıştay 2. Dairesine düzenlenen silahlı saldırının faili Avukat Alparslan Arslan'la bağlantılı olduğu bildirilen ve “organize suç örgütü mensubu olmak” gibi hakkında birçok polis kaydı bulunan Ayhan P.'nin Düzce Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı pasaportla 6 Mayıs tarihinde Almanya'ya gittiği tespit edildi.

Soruşturma kapsamında yurtdışı giriş-çıkışının kontrol altına alınması için İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında “tahdit” kararı verilerek tüm hudut kapılarına teleks emri gönderilen Ayhan P.'nin uluslararası düzeyde aranması için mahkeme kararı çıkarıldı. Danıştay olayını soruşturan savcıların talebi üzerine mahkeme, Ayhan P. hakkında arama kararı verdi. Bu kişinin yurtdışında olması nedeniyle söz konusu aramanın uluslararası düzeyde yapılması için karar, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na gönderildi.

DOSYA TEKAMÜL ETTİRİLİYOR

İnterpol Daire Başkanlığı, Ayhan P.'nin polis kayıtlarında yer alan parmakizi ve fotoğraflarının da yer aldığı bir dosya hazırladı. Söz konusu dosyanın, bu kişi hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebiyle en kısa süre içerisinde İnterpol Genel Sekreterliği'ne ulaştırılacağı kaydedildi.

3 SİLAHLA YAKALANMIŞLARDI

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 2004 yılında Strazburg Caddesi'nde şüpheli gördüğü BMW marka bir aracı durdurmuş, araçta bulunan Ayhan P. ve 4 arkadaşını gözaltına almıştı. Bu kişilerin üzerlerinde yapılan aramada 3 silah bulunmuştu. Araçta yapılan aramada ise, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Almanya'da meydana gelen bir cinayet olayıyla ilgili yaptığı gizli yazışma ve soruşturma evrakları ele geçirilmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılarla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen Asayiş Daire Başkanlığı'nda görevli Başkomiser Tamer Topsakal, söz konusu kişilerin gözaltına alınmasıyla ilgili meslektaşlarıyla tartışmış, bunun üzerine gözaltına alınan Topsakal'ın Emniyet Genel Müdürlüğü'nün cinayet olayıyla ilgili gizli dokümanı Ayhan P.'ye verdiği tespit edilmiş ve meslekten ihraç edilmişti.

Eski Başkomiser Tamer Topsakal daha sonra kamuoyunun “Sauna Çetesi” olarak adlandırdığı gruba yönelik “Küre” operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Topsakal, halen bu olaydan tutuklu yargılanıyor.

Asayiş Şubesi'nden Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen Ayhan P. adlı kişinin, Ankara'da bir işadamından para tahsilatı için İstanbul'dan geldiği ortaya çıkmıştı.

Almanya ile yakın bağlantıları olduğu o dönemki soruşturmalardan ortaya çıkarılan Ayhan P.'nin, ayrıca, Susurluk Davası'nda yargılanan bazı sanıklarla da ilişkili olduğu tespit edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!