Danıştay saldırısında Arslan'ın kullandığı silahı satana tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Danıştay saldırısında Arslanın kullandığı silahı satana tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2006 13:53

Danıştay saldırısında Avukat Alparslan Arslan'ın kullandığı iki Glock marka silahı satan Mardin Ömer lakaplı Adil Y. de Mardin'de yakalanarak gözaltına alındı. Böylece Danıştay Saldırısına ilişkin yürütülen soruşturmada Arslan'ın ikinci kez verdiğie ifadeyle başlayan ikinci perdede gözaltı sayısı 3'e yükseldi.

17 Mayıs'ta Danıştay üyelerine yönelik silahlı saldırı sonucunda Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i öldürüp Daire Başkanı ile üyelerini yaralayan avukat Alparslan Arslan'ın hafta sonu verdiği ifade ile başlayan operasyonun ikici safhasında gözaltı sayısı 3'e yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan'a bir buçuk saat süreyle ifade veren avukat Alparslan Arslan'ın ifadesinde 2 Glock marka silahı satın aldığını söylediği Mardinli Ömer lakaplı Adil Y. bu sabah Mardin'de gözaltına alındı.

Önceki gün İstanbul Gültepe'deki evinde gözaltına alınan Şeyh Salih Hoca ve avukat Süleyman Esen'in Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgularına başlanırken, iki silahı Arslan'a 4 bin dolara sattığı ifade edilen Adil Y.nin Mardin'de kamyon şoförlüğü yaptığı ve daha önce de "silah ticareti" nedeniyle suç kaydının bulunduğu bildirildi. Y. de sağlık kontrolünden sonra Ankara'ya gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!