Danışma Kurulu "affı" bugün görüşmeyi reddetti

Güncelleme Tarihi:

Danışma Kurulu affı bugün görüşmeyi reddetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

TBMM Danışma Kurulu'nda, iktidar partilerinin ''Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi Yasası'' ile 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri Hakkındaki Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yetki Kanunu Tasarısı''nın Genel Kurul'da bugün görüşülmesi yönündeki iktidar partilerinin teklifi kabul edilmedi.

TBMM Başkanı Ömer İzgi başkanlığındaki toplantıya, ANAP Grup Başkanvekili Zeki Çakan, DSP Grup Başkanvekili Aydın Tümen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven, FP Grup Başkanvekili Yasin Hatiboğlu katıldı. Toplantı, yaklaşık yarım saat sürdü.

TBMM Başkanı İzgi, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, iktidar partilerinin, Şartla Salıverme Yasası ile Yetki Kanunu tasarısının bugün bütçe görüşmeleri sonrasında ele alınması ve bitirilinceye kadar çalışılması yönünde talepleri bulunduğunu, ancak toplantıda muhalefet partileri temsilcilerinin karşı çıkması nedeniyle ittifak sağlanamadığını söyledi. İktidar gruplarının teklifinin TBMM Genel Kurulu'na geleceğini hatırlatan İzgi, bunun kabul edilmesi halinde, Genel Kurul'un yarın saat 11.00'de toplanacağını bildirdi.

ANAP Grup Başkanvekili Zeki Çakan, gündemin yeniden düzenlenmesi için Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırdıklarını belirterek, ''Şartla Salıverme'' ve ''Yetki Kanun Tasarısı''nın, bugün bütçe görüşmelerinden sonra ele alınmasını istediklerini bildirdi. Çakan, Meclis'in yarın da 11.00-13.00, 14.00-16.00 ve 18.00-24.00 saatleri arasında çalışmasını önerdiklerini kaydetti.

Çakan, bir gazetecinin ''Bireysel emeklilik tasarısını da bu arada geçirmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna karşılık, ''Hayır, şu anda onu düşünmüyoruz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!