Danimarka'dan karikatür krizini yatıştırma

Güncelleme Tarihi:

Danimarkadan karikatür krizini yatıştırma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 14:25

Türk yetkililer, İslam dünyasında rahatsızlığa yol açan karikatürlere ilişkin olarak bugün Danimarka'da yapılan toplantıdaki konuşmalarda “uzlaştırıcı ifadeler bulunduğunu” kaydettiler.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği yetkilileri, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile Dışişleri Bakanı Per Stig Möller tarafından düzenlenen toplantıyı “iyi ve faydalı” olarak değerlendirdi. Yetkililer, olumlu bir havada geçen toplantıda gerek Rasmussen, gerekse Möller'in yaptığı konuşmalarda “uzlaştırıcı ifadeler bulunduğunu” söylemekle yetindiler.

Büyükelçilik yetkilileri, Türkiye'yi Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Akad'ın temsil ettiği toplantıya, davet edilen tüm temsilcilerin katıldığını belirttiler. Rasmussen ve Möller, karikatürlerin Danimarka basınında yayımlanmasının ardından başlayan sokak gösterileri, ürün boykotları ve tehditlerle ifade bulan krizi aşabilmek amacıyla düzenledikleri toplantıya, aralarında Müslüman ülke temsilcileri de olmak üzere bu ülkedeki yabancı misyon temsilcilerini davet etmişti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, dün gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, karikatürlerin Avrupa basınına yansımasını talihsizlik olarak değerlendirmişti. Kültürler arası diyalogun öneminin artığı bu dönemde farklı din, dil ve kültürden gelen tarafların daha uzlaşmacı bir yaklaşım sergilemesinin beklendiğini ifade eden Tan, “Basınımızın ve uluslararası basının konuyu tahrik etmek yerine, suhuletli bir yaklaşımla hareket etmesinin uygun olacağını değerlendirmekteyiz” diye konuşmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!