Danimarka ROJ TV'nin yayınlarını inceleme altına aldı

Güncelleme Tarihi:

Danimarka ROJ TVnin yayınlarını inceleme altına aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2012 17:40

Danimarka Radyo TV Üst Kurulu, ROJ TV'nin yayın izninin iptali için harekete geçti. Kurul, ROJ TV'nin yayınlarını inceleyecek.

Haberin Devamı

 

Kurul Başkanı Christian Scherfig, kurul toplantısının ardından yaptığı basın oplantısında, Roj TV yayınlarını yeniden denetlemek için karar aldıklarını söyledi. Kopenhag Şehir Mahkemesi'nin Roj TV'nin PKK'nın propagandasını yaptığı, yayınlarla ilgili kararların, Belçika'da PKK yöneticileri tarafından alındığı, Roj TV'nin PKK ile yakın bağı bulunduğuna karar vererek para cezasına çarptırdığını hatırlatan Christian Scherfig, "Mahkeme kararı bir çok durumun kurulumuzun yayın yasasına göre tekrar bir değerlendirme yapmasına gerekçe yaratmıştır. Yayınların içeriği dışında yayınlarla ilgili kararların nerede ve kimler tarafından alındığı da önemlidir. Çünkü Radyo Televizon Yayın yasasına göre yayın izni Danimarka'da verilen bir kuruluşun yayın kararlarının da burada alınması gerekir. Kurulumuz şimdi programların içeriğini, redaksiyonun aldığı kararları inceleyecek, bütün bu incelemelerin sonunda yayın izninin iptal edilip edilmeyeceğine karar verecektir. Sonucun ne olabileceği konusunda bir şey söylemek şu aşamada zor. Ne kadar zaman alacağını da bilemeyiz. Roj TV'den istediğimiz malzemeler otorite sahibi tercümanlar tarafından incelenecek ve ona göre karar verilecektir” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK BÜYÜKELÇİSİ BİZİ ZİYARET ETTİ

Christian Scherfig, çeviri yapacak olan tercümanın doğru çeviri yapıp yapmadığının çok iyi inceleneceğini daha önceki kararlarda olduğu gibi yine Türk Büyükelçiliği'nin de tercümelerin doğru olduğuna dair onayının alınacağını belirterek "Mahkeme kararından sonra Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi bizden randevu istedi ve biz de herkese verdiğimiz gibi kendisine randevu verdik ve konuştuk. Kendisi bize sadece mevcut durum hakkında bilgi sundu. Hiçbir şekilde baskı söz konusu değildir” dedi. Scherfig, mahkemede savcı tarafından öne sürülen delillerin incelenmeyeceğini onun yerine Roj TV'den son üç yılın yayın kasetlerinin ve toplantı tutanaklarının istendiğini belirterek, "Roj TV son 10 yılın belgelerini saklamak zorunda. Şimdi biz isteyince bize bir bahane uydurması mümkün değil. Şayet istediğimiz belgeleri makul bir sürede bize vermezler, geciktirme taktiğini uygularlarsa o zaman da yayın iznini otomatikmen iptal etme kararı alabiliriz" dedi.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!