Damadını öldüren kayınperede tahrik indirimi

Güncelleme Tarihi:

Damadını öldüren kayınperede tahrik indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 11:04

İZMİR'de alkol alıp, kızı ve torunlarını dövdüğünü iddia ettiği işsiz damadı 37 yaşındaki Şentürk Aksoy'u tabancayla vurarak öldüren kayınpeder 48 yaşındaki Aziz Tepe'ye verilen ömürboyu hapis cezası, ‘suçu ağır tahrik altında işlediği’ gerekçesiyle 10 yıla indirildi.

Haberin Devamı

Aziz Tepe, alkol alıp kızı ve torunlarını dövdüğünü öne sürdüğü, üç torununun babası damadı Şentürk Aksoy'u, geçen nisan ayında, yol ortasında tabancayla vurarak öldürdü. Yoldan geçen polis ekibini durduran Tepe, “Damadımı vurdum” diyerek teslim oldu. Gözaltındayken sağlık kontrolüne götürüldüğünde basın mensuplarına, “Artık sabrım kalmadı, içki içip eziyet çektiriyordu, kızımı dövüyordu” diye seslenen Tepe tutuklandı. Hakkında Cumhuriyet Savcısı Kazım Yıldız tarafından, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.


İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada tutuklu olarak yargılanan kayınpeder Aziz Tepe, duruşmada yaptığı savunmasında şunları söyledi:
“11 yıl önce kızımla evlenmişti. Damadım iş bulamadığı için benim yanıma geldiler. Sürekli alkol alan damadımın bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyordum. Buna rağmen kızımı dövüyordu. Ailemiz için büyük sorunlara neden oldu. Kızıma ve çocuklarına kötü davrandığı gibi onların sorunlarıyla da ilgilenmiyordu. Olay günü kızımdan para alıp gitmiş. Yolda karşılaştık. Elinde şarap şişesi vardı. Eve girerken, benden tekrar içki almak için para istedi. Olmadığını söyledim. Ağır sözler söyledi, dayanamadım, silahı çıkartıp ateş ettim.”

Haberin Devamı

TORUNLARI DA DOĞRULADI

Duruşmada Tepe'nin lehinde ifade veren torunları da, ölen babalarının sürekli içki içtiğini, dedelerinden para istediğini ve bu yüzden hep tartışklarını söyledi.
Mahkeme heyeti, duruşma sonunda damadını öldüren Aziz Tepe'yi ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Ancak, ölen damat Şentürk Aksoy'un sürekli alkol alması, eşine ve çocuklarına kötü davranması, en son olayda ağır sözler söylemesi ağır tahrik nedeni olarak kabul edildi, Tepe'nin ömürboyu hapis cezası duruşmalardaki iyi hali de gözönünde bulundurularak 10 yıla indirildi. Ayrıca Tepe'ye ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 10 ay hapis cezası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!