Dalmaz Center’a 9. kumar baskını

Güncelleme Tarihi:

Dalmaz Center’a 9. kumar baskını
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2007 00:00

İstanbul Etiler’deki Dalmaz Center’a polis 9’uncu kez baskın düzenledi ve 95 kişiyi gözaltına aldı.

Yeni TCK’ya göre kumar oynamak ve oynatmak suç olmaktan çıkıp "Kabahatler Kanunu" kapsamına alındığı için savcılık, gözaltına alınanları ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıyor. Dalmaz Center’a yapılan daha önceki baskınlarda kumarhaneyi işletenler, içerde "kumar oynanmadığını, kumar makinelerinin teşhir edildiğini" öne sürmüşlerdi.

POLİSİN kumar oynandığı gerekçesiyle daha önce sekiz defa baskın düzenlediği Etiler Nispetiye Caddesi’ndeki Dalmaz Center’a sabah saatlerinde 9’uncu kez baskın düzenledi. İçeride bulunanlar kapıyı açmayınca, polis çilingir çağırarak kapıyı açtı. Polis, içeride bulunan 95 kişiyi gözaltına alırken, iki rulet masası ile kumar oynanan kağıtlar ve yüzlerce pula el koydu. İçeride bulunanlar arasında çok sayıda kadın olması dikkat çekerken, 13 masada kumar oynandığı tespit edildi. Levent Polis Merkezi ile Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen 95 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

NEDEN SERBESTLER

Kumar oynama ve oynatmak suçu, AB’ye uyum kapsamında yenilenen TCK’dan çıkarılıp "Kabahatler Kanunu"na alındığı için, yakalananlar savcılıkça serbest bırakılıyor. Kabahatler Kanunu’na göre kumar oynamanın cezası 109 YTL, oynatmanın cezası ise 5 bin YTL. Bu nedenle son yıllarda kumar oynatan lokal patlaması yaşanıyor.

Polisin son operasyonlarını dayandırdığı "1072 sayılı Rulet, Tilt, Langırt ve Benzeri Oyun Alet ve Makinaları Hakkında Kanun" ise baht ve talihe bağlı otomatik, yarı otomatik, el veya ayakla kullanılan oyun alet veya makineleri bulundurma, çalıştırma, yurda sokma ve imal etme suçuna bir yıla kadar hapis öngörüyor.

MÜHÜRLÜYKEN AÇTILAR

Üst düzey bir emniyet görevlisi, 1072 sayılı yasaya göre kumar oynatılan yerlerin bir daha açılmamak üzere mühürlendiğini belirterek "Burası da mühürlendi ama tekrar açıldı. Hatta mühürlüyken bile içeride kumar oynattılar. Bunu tespit ettik. Savcıdan arama izni istedik ancak izin alamadık. Mühür fekkinden işlem yapıyoruz. Ancak yine de kumar oynatılıyor ve oynanıyor" dedi.

Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!