Daisy’nin onur savaşı

Güncelleme Tarihi:

Daisy’nin onur savaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2008 00:00

Atatürk Havalimanı’nda yapılan bir aramada, valizin içinden pastacılıkta kullanılan nişastalı kağıtlar çıktı.

Görevliler, kağıtlardan şüphelenip narkotik köpeği Daisy’ye koklattılar. Daisy kağıtlara hiç tepki vermedi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise kağıtları "kokain emdirilmiş kağıt" diye açıkladı. Kokaini bulamadı diye de Daisy’ye 24 saat "oyun oynamama" cezası verildi. Gerçek ortaya çıkınca Daisy, onur savaşını kazandı. Zaferini, yeniden kavuştuğu sarı plastikten oyun topuyla kutladı.

HOLLANDA Kraliyet Havayolları uçağıyla 16 Mayıs’ta Amsterdam’dan İstanbul’a gelen bir kadın yolcu, valizi için kayıp bagaj raporu tutturdu ve evine teslim edilmesini istedi. Kadın yolcunun valizini bulan havalimanı çalışanları, kayıp eşya bürosuna teslim etti. 23 Mayıs günü gümrük görevlileri, teslim edilecek bagajların çıkış işlemlerini yaparken valizin ağırlığından şüphelendi. Valizde yapılan aramada, ağırlıkları farklı 738 adet A-4 boyutunda, beyaz toza bulanmış kağıt bulundu. valizden yoğun biçimde vanilya kokusu geliyordu.

Daisy tepki vermedi

Uyuşturucudan şüphelenen gümrük memurları, çantayı Narkotik Köpeği Daisy’inin denetiminden geçirdiler. Daisy çantayı kokladı, ama hiç tepki vermedi. Bir daha denendi, ama Daisy kesinlikle, çantayı ön patileriyle sinirli sinirli eşeleyip, kesik kesik havlamalarla "Bu çantada uyuşturucu var" sinyali vermedi. Gümrük memurlarına göre ise, Daisy bu kez fena çuvallamıştı. Onun, yoğun vanilya kokusunun yanılttığı için, kokaini tespit edemediğini düşündüler.

En büyük operasyon

Hemen, şüpheli kağıtlardan bir numune alınıp, Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, o gece Atatürk Havalimanı’nda, Türkiye’nin en büyük kokain operasyonlarından birin açıklamasını yaptı. Ele geçirilen 16 kilogram kokainin piyasa değerinin 2 milyon YTL olduğu belirtildi. Daisy fena çuvallamıştı.

24 saat top cezası

Ödül ve ceza sistemiyle eğitilen Daisy, cezayı hak etmişti. Uyuşturucuyu bulduğu zaman, oyunla ödüllendiriliyordu. En sevdiği motivasyon aracı, sarı plastikten bir toptu. Onunla oynamak, Daisy için vazgeçilmez bir tutkuydu. Ceza da bu yönde verildi. Oyun cezası. 24 saat top yasağı. Daisy, bunun dışında partneri olan gümrük memurundan da "ekstra"dan azar işitti. Memur, gün boyu yüz vermedi. Daisy, Narkotik Şube’nin köpekleriyle birlikte kaldığı Havalimanı’ndaki barınakta o gün çok ağladı. Bazı Narkotik polislerinden, kendi köpeklerinin psikolojisi bozuluyor diye bu ceza uygulamasına karşı çıkanlar oldu.

Kadın pastaneci çıktı

Daisy cezasını çekerken polis Adana’da operasyon düzenleyip valizin sahibi olan kadını gözaltına aldı. Adı gizli tutulan kadın, Adana’da büyük bir pastane işletiyordu. İfadesine göre, o beyaz toz kaplı ağır kağıtlar da, doğum günü, nişan ve düğün pastaları üzerine konulan fotoğrafların baskısında kullanılıyordu. Bunun üzerine bir numune daha kriminal laboratuvarına gönderildi. Laboratuvardan gelen rapor bu kez Daisy’yi doğruluyordu. Numune kağıtta kokaine rastlanmadı. Bakanlık bir numuneyi de Ankara’daki jandarma kriminal laboratuvarına gönderdi. Sonuç ’numunedeki kokain değil’ oldu. Kadın serbest bırakılırken, Daisy de aklandı.

Gümrük Müdürlüğü’nün Daisy’e bir özür borcu vardı. Bu görevi partneri üstlendi. Daisy’nin başını okşadı. Sonra o sarı lastik topu çıkarttı ortaya. Kuyruğu kontrolden çıkmış gibi sallanan, oynamak için çılgına dönen Daisy, partnerinin fırlattığı sarı topun peşinden koşarken keyfi yerine gelmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!