Daha önce de 'dolap' için polise saldırmışlar...

Güncelleme Tarihi:

Daha önce de dolap için polise saldırmışlar...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 07:14

Sosyal medyada gündem yaratan ‘İrlandalı turist’ davasının sanıklarından büfeci Palan benzer bir olay nedeniyle çıktığı bir diğer duruşmada hâkim tarafından ilginç sözlerle uyarıldı.

Haberin Devamı

Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı turist Mohammed Fadelabbous, İstanbul Aksaray'da geçen yıl Şenol Palan'ın büfesinden su almak istediği sırada dolaptaki şişeler yere düştü. Çıkan tartışma kavgaya dönüşünce çevredeki esnaftan oluşan 15 kişilik grup tahta, sopa, sandalye ve tartı kilolarıyla turiste saldırıp yaraladı. Fadelabbous, esnafa karşı verdiği mücadeleyle sosyal medyada Türkiye'nin gündemine oturdu. Taraflar davalık oldu.

YİNE 'DOLAP' İÇİN TOPLUCA SALDIRMIŞLAR
Sabah'ın haberine göre İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimz salı görülen ilk duruşmanın ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. Büfeci Palan'ın bu olaydan 40 gün önce de dolap kapağını sert kapattığı için polis memuru Ahmet M.'yi darp ettiği öğrenildi. İddiaya göre, esnaf Palan, polis memuru Ahmet M.'ye "Hayvanlık yapma, dolabı kıracaksın" diyerek kolundan tutarak dışarı çıkartıp vurmaya başladı. Bu sırada büfenin diğer işletmecisi Rıdvan Gülle bıçakla Ahmet M.'ye saldırdı. Kavgayı gören çevredeki esnaf bir anda Ahmet M.'nin üzerine çullandı.

Haberin Devamı

Çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen kavgada Ahmet M.'yi darp edenlerin İrlandalı turiste saldıranlarla aynı kişiler olduğu görüldü. Olay yerine polis ekiplerinin gelmesiyle kavga sona erdi. Ahmet M. esnaftan şikayetçi oldu. Konuyla ilgili soruşturmasını tamamlayan savcılık, Şenol Palan hakkında, 'Kasten yaralama, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından 1 yıldan 6 yıla kadar, Rıdvan Gülle hakkında ise 'Kasten yaralama' suçundan 4 aydan 1 yıla kadar dava açtı.

"SEN ŞİMDİDEN DOLABI TAMİR ETMEYE BAŞLA..."
Fadelabbous'la görülen davasının ilk duruşmasından iki gün sonra polis memuru Ahmet M.'ye saldırmaktan hakim karşısına çıkan Palan "Şaka olarak 'Biraz daha sert çeksen kıracaksın' dedim" sözleriyle kendini savundu. Hâkim, Palan'a "Sen bu dolabı şimdiden tamir etmeye başla. Yoksa başına daha çok iş açacak" diye tavsiyede bulundu. Ahmet M. ise "Bana hakaret etti. Tişörtümü başıma çekip vurdular" diyerek Palan ve Gülle'nin cezalandırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!