Daha önce de 4 küçük kıza tacizde bulunmuş

Güncelleme Tarihi:

Daha önce de 4 küçük kıza tacizde bulunmuş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2004 01:46

Alanya’da 11 yaşındaki Alman Lisa Eder’in katil zanlısı olarak tutuklanan Bülent Gülbay’ın geçen yıl da Avustralyalı 12 yaşındaki Daniella Brawneis’e elle taciz suçundan 3 ay hapse çarptırıldığı ortaya çıktı. Biri turist, 4 küçük yaştaki kıza tacizden sabıkası bulunan katil zanlısı Gülbay, adam yaralamak ve çete üyesi olmaktan da hapis yatmış...

ALANYA’da 10 Ekim’de saat 12.00 sıralarında kaybolan ve bir gün sonra Alanya Kalesi’ndeki ağaçlık bölgede cesedi bulunan Alman uyruklu 11 yaşındaki Lisa Eder’in katil zanlısı Bülent Gülbay’ın suç dosyasını araştıran polis, 4 tacize rastladı. Polis, Bülent Gülbay’ın 1995-98 yılları arasında 3 taciz olayını Malatya’da gerçekleştirdiğini, 1999 yılında adam yaralamak ve çete üyesi olmaktan girdiği cezaevinden Şartla Tahliye Yasası’ndan yararlanarak çıktığını ve ardından Alanya’ya gelerek butik açtığını saptadı.

TACİZDEN 3 AY

Gülbay’ın 9 Ağustos 2003’te bir otelde butik işletirken 12 yaşındaki Avustralyalı Daniella Brawneis’e elle tacizde bulunduğu saptandı. Bu olaydan hemen sonra yakalanan Gülbay’ın 3 ay hapis cezası aldığı belirlendi. Bu olayının ardından butiğini otelden Avsallar Beldesi’ne taşıyan katil zanlısı Bülent Gülbay, ruhsatsız işyerinde çalışmaya başladı. Avsallar Belediye Başkanı Yusuf Akdemir, İstanbul Butik’in ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendiğini belirtti.

Suçlamaları kabul etmeyen Bülent Gülbay, sürekli psikolojisinin bozuk olduğundan yakındı. Zanlının İstabul’daki eşinden de küçük yaştaki kızlara ilgisi nedeniyle boşandığı ve 1 çocuk babası olduğu belirtildi.

Mahkûmlar linç etmeye kalktı

Bülent Gülbay, Alanya Kapalı Cezaevi’nde, bir grup hükümlünün saldırısına uğradı. Kollarında bıçak kesikleri oluşan ve linç edilmek üzereyken son anda infaz koruma memurları tarafından kurtarılan Bülent Özbay, Alanya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililer, Bülent Gülbay’ın tedavisinin yapılmasının ardından yeniden Alanya Kapalı Cezaevi’ne götürüldüğünü ve diğer mahkûmların saldırısından korumak için bir hücreye kapatıldığını bildirdiler.

Dükkanına davet edip dondurmayla kandırmış

Polis tutanaklarına göre Alman Lisa Eder’in cinayete kurban gitmesi olayı şöyle gelişti:

Katil zanlısı, 10 Ekim günü saat 12.30’da butiğin önünde kedileri seven küçük kızı, mağazasına davet etti.

Lisa’ya dondurma ikram eden Bülent Gülbay, butiğin arka odasında tacizde bulundu. Lisa’nın direnmesi üzerine tokat atan zanlı, daha sonra elleriyle boğarak öldürdü.

Küçük kızın cesedini mavi-beyaz brandaya koyan Gülbay, cesedi butiğin arkasındaki Şahin marka otomobilin bagajına yerleştirdi. Cesedi Konaklı Beldesi Merkez Mahallesi Üçler Sitesi’ndeki oturduğu evin önüne getirdi. Brandaya sarılı Lisa’nın cansız bedenini üçüncü kattaki evine çıkarmak isteyen Gülbay, yorulunca mola verdi.

Merdiven başında komşusu Cengiz Üstüner ile karşılaşan Gülbay, yardım teklifini geri çevirdi. Cesetle birlikte evine giren zanlı, elbiselerini değiştirdi.

ÇÖP POŞETİNE KOYDU

Gömleğini ve iç çamaşırlarını yıkayan Gülbay, pantolununun arkasındaki kan lekesini fark etmedi. Ön yüzü temiz olan pantolunu yıkamayan katil zanlısı, cesedi büyük boy çöp poşetine sararak tekrar otomobilin bagajına koydu.

Kendi kullandığı otomobille Alanya Kalesi’ne çıkan zanlı, çöp poşeti içindeki küçük kızın cansız bedenini ağaçlıklar arasına atarak olay yerinden uzaklaştı.

Küçün kızın butik önünde kaybolduğunu belirleyen polis, dükkan sahibi Nedim Aksoy’u sorguya çekti. Kiracısının nerede olduğunu bilmediğini söyleyen Aksoy, Bülent Gülbay ile öğle saatlerinde tartıştıklarını ve sonra dükkanın kapandığını söyledi.

KOLUNDAKİ MORLUK

Gülbay’ın mağazaya gelmesi üzerine bu kez polis, katil zanlısının ifadesine başvurdu. Sağ kolundaki morluğu fark eden polis nedenini sordu. Dükkan sahibi ile kavga ettiğini söyledi. Polis Aksoy’u yeniden sorguya aldı.

Aksoy, butik sahibi ile tartıştığını ancak, kavga etmediklerini söyleyince şüpheler yine Gülbay’a çevrildi. Gülbay’ın otomobilinin bagajında kan izleri ve saç telleri bulundu. Evinde yapılan aramada da arkasında kan lekesi bulunan pantolon ele geçirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!