Dağlıca’da operasyon

Güncelleme Tarihi:

Dağlıca’da operasyon
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 13:41

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde bir grup PKK’lının termal kameralarda tespit edilmesi üzerine, bölgede yoğun bir askeri hareketlilik başladı. Bölgede başlatılan operasyonlara helikopterler de destek veriyor.

KELKİT'TE 3 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Yüksekova Ä°lçesi’ne yaklaşık 95 kilometre uzaklıkta bulunan DaÄŸlıca üs bölgesinde sabaha doÄŸru bir grup PKK’lı termal kemaralarla tespit edildi. Eylem hazırlığındaki teröristlerin tespit edilmesinin ardından bölgede operasyon baÅŸlatıldı. DaÄŸlıca bölgesindeki teröristlerin yakalanması için çok sayıda özel eÄŸitimli komando bölgeye sevk edilirken, helikopterler de havadan destek saÄŸladı.Â

Dağlıca Üçüncü Motorlu Piyade Taburu’na 21 Ekim 2007 gecesi bir grup PKK’lı saldırı düzenlemiş, bu saldırıda 12 asker şehit olurken, 16 asker de yaralanmıştı. Aynı gece 8 asker de kaçırılmış, bir süre sonra bırakılmışlardı.

Bir diğer saldırı ise 7 Mayıs 2010’da yapılmıştı. Bu saldırıda ise 1 uzman çavuş ile 1 uzman onbaşı şehit olurken, 1 asker ise yaralanmıştı. Bölgedeki operasyonlarda da 5 PKK’lı da ölü ele geçirilmişti.

VAN’DA UÇAK HAREKETLİLİĞİ

Van’da ise bugün yoğun bir uçak hareketliliği gözlendi. Öğlen saatlerinde belli aralıklarla ikişerli savaş uçakları İran ve Hakkari yönlerine
doÄŸru gitti.

Hakkari kent merkezindeki Fatih Kışlası’ndan kalkan helikopterler, Yüksekova taragına yöneldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!