Dağlarca’dan çocuklar için kitaplar

Güncelleme Tarihi:

Dağlarca’dan çocuklar için kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

DoĞan Kitapçılık bir süredir Türk şiirinin usta ismi Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın tüm eserlerini yeniden yayımlıyor. Bu kitaplar arasında ustanın çocukları düşünürek yazdığı çocuk kitapları da bulunuyor. Bu kitaplar da ‘‘Dağlarca Çocuklarda'' başlığı altında yayımlanıyor. Dağlarca, bu dizideki şiirsel anlatımlı kitaplarında çocuklara hem şiiri hem de okumayı sevdirmeye çalışıyor.

Doğan Kitapçılık bu dizi kapsamında bugüne kadar 21 kitap yayımladı. Bu kitapların arasında çıkanlardan yedi tanesinin isimleri şöyle : ‘‘Dolar Biriktiren Çocuk'', ‘‘Yazıları Seven Ayı'', ‘‘Arkaüstü/Uçsuz Bucaksız Yaşama'', ‘‘Başparmak'', ‘‘Gösterme Parmağı'', ‘‘Ortaparmak'', ‘‘Yüzük Parmağı'' ve ‘‘Serçe Parmak''.

‘‘Dolar Biriktiren Çocuk'' ilk kez 1994'te yayımlanmıştı. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere para ve paranın hayatımızdaki yeri üzerine basit dersler içeriyor. Dağlarca ilk kez 1977'de yayımlanan ‘‘Yazıları Seven Ayı''daysa çocuklara bir ayı yavrusunun gözünden ormanı, diğer hayvanları ve insan-hayvan ilişkilerini anlatmaya çalışmış.

Şair ilk kez 1974'te yayımlanan ‘‘Arkaüstü/Uçsuz Bucaksız Yaşama''da miniklerin yaşamları boyunca karşılaşacakları ilkleri tanımalarına yardımcı oluyor. Dağlarca yine aynı yıl yayımlanan ‘‘Başparmak'', ‘‘Gösterge Parmağı'', ‘‘Ortaparmak'', ‘‘Yüzük Parmağı'' ve ‘‘İşaret Parmağı'' kitaplarındaysa çocukları dünyanın dört bir bucağında dolaştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!