Dağda kaybolan gümrük memuru donmak üzereyken kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Dağda kaybolan gümrük memuru donmak üzereyken kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 10:27

İSTANBUL’dan arkadaşları ile birlikte kayak yapmak için Uludağ’a gelen gümrük memuru, 32 yaşındaki Erman Atilla, yoğun sis ve tipi nedeniyle kayboldu. Bacaklarına kadar kara gömülen Erman Atilla’yı Jandarma ekipleri donmak üzereyken kurtardı.

İstanbul’da Gümrük Müdürlüğü’nde çalışan Erman Atilla, izin alarak arkadaşlarıyla birlikte tatil yapıp kaymak için dün Uludağ’a geldi. Saat 15.00 sıralarında gezmek için otelden ayrılan Erman Atilla, havanın kararması ve yoğun sis ile tipi nedeniyle yolunu kaybetti. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı Uludağ’da ormanlık alanda kaybolan Erman Atilla, jandarmayı arayarak yardım istedi.

Uludağ Jandarma Dağ Arama Kurtarma Timleri ile telefonla bağlantı kuran Erman Atilla’nın yeri Acil Çağrı Konum Belirleme Sistemi sayesinde belirlendi. Bölgeden yaklaşık 5 kilometre ayrılan ve kara saplandığı için yerinden hareket edemeyen Atilla, 2 saat süren çalışman ardından donmak üzereyken Çobankaya Deresi bölgesinde bulundu. Kar motorlarıyla bulunduğu bölgeden Jandarma ekipleri tarafından alınan Erman Atilla oteller bölgesinde bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile Çekirge Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanede tedavi altına alınan Erman Atilla’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirlendi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!