Çürük hastane binasına Başhekimlikten suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Çürük hastane binasına Başhekimlikten suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 16:25

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi poliklinik binasının 2 yıl önce yapılan kontrollerde depreme karşı dayanıklı olmadığı yönünde düzenlenen rapor doğrultusunda, sorumlular hakkında işlem yapılması ve konunun araştırılması amacıyla hastane başhekimliği tarafından suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, yaptığı yazılı açıklamada, hastanenin hizmet binaları ve müştemilatlarının depreme dayanıklılığının incelenmesi konusunda 2006 yılında bir çalışmada bulunulduğunu hatırlatarak, çalışma sonunda çürük çıkan poliklinik binalarının güçlendirilmesinin gayri ekonomik olacağı, yıkılmasının daha uygun görüldüğü şeklinde rapor düzenlendiğini bildirdi.

Bu rapor doğrultusunda sorumlular hakkında işlem yapılması ve konunun araştırılması için Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Tırpancı, şunları kaydetti:
“Muhakemat Müdürlüğü ve Hazine Avukatlığı devreye girmiş, yasal işlemler başlatılmıştır. Konu ile ilgili soruşturma devam ettiğinden yıkım kararı uygulanamamıştır. Soruşturma sonucuna göre komisyon oluşturularak, gerekli işlemler yapılacaktır. Binaların depreme dayanıklı olmadığı ile ilgili çıkan raporlar değerlendirildiğinde, Atatürk Devlet Hastanesi tarafından 100 yatak kapasiteli ek bina (acil, ameliyathane, yoğun bakım ve hemodiyaliz servisi) projesi ihalesi, 2007 Temmuz ayında iptal edilerek proje yeniden hazırlanmış, poliklinik yapımı projeye eklenmiş ve Kasım 2007 tarihinde konu ile ilgili çalışmalar yeniden başlamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!