Cumhuriyet raftingi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet raftingi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyetin 75'inci yıldönümü nedeniyle Çoruh Nehri'nde uluslararası

rafting düzenleniyor. Artvin'den Batum'a kadar olan 80 kilometrelik mesafeyi sporcular, üç günde aşacaklar.

Yılın büyük bölümünde karla kaplı Kop Dağı'nın eteklerinden doğan ve Bayburt, Erzurum, Artvin illerinden geçerken, yüzlerce irili ufaklı akarsu ile beslenen, Muratlı beldesi yakınlarında sınırlarımızı aşarak Gürcistan'ın Batum kentinden Karadeniz'e dökülen Çoruh nehri, Cumhuriyetin 75'inci yılı nedeniyle ilgi çekici bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Çoruh Nehri'nin Erzurum'un İspir ilçesinden sonraki bölümünde, özellikle mayıs-ağustos ayları arasında eriyen karlarının etkisiyle yükselen sularda ideal rafting yapma imkanı bulunması, nehre yabancıların da ilgi göstermeye başlamasına neden oldu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde kurulan Kayak, Rafting ve Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Sırali Aydın, cumhuriyetin 75'inci yılı nedeniyle Artvin'den başlayarak Gürcistan'ın Batum kentine kadar olan yaklaşık 80 km'lik güzergahta ‘‘Sevgi Yolu’’ sloganıyla rafting yapmaya karar verdiklerini bildirdi. Aydın, 6 Temmuz tarihinde 15 kişilik bir ekiple Artvin'den hareket edeceklerini belirterek şunları söyledi:

‘‘Amacımız rafting ile gerçek barış ve dostluğu kaynaştırmak. Özellikle birbirine komşu olan iki ülke insanının bu tür organizasyonlarla daha da yakınlaştırılması, her açıdan iki ülke için de iyi olacaktır. Rafting yapmak isteyenlere ideal imkanlar sunan Çoruh nehrinin de tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün bizim rafting adını koyarak botlarla yaptığımızı, geçmişte insanlar iki ülke arasında sallarla yapıyorlardı.’’

Sırali Aydın, Artvin'den hareketten 3 gün sonra Batum'a varmayı hedeflediklerini de belirterek, organizasyonu gelecek yıllarda ortak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!