Cumhuriyet coşkusu kar-yağmur dinlemedi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet coşkusu kar-yağmur dinlemedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2005 00:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 82’nci yıldönümü törenleri dün yurdun hemen her yanında havanın soğuk olmasına rağmen coşkuyla kutlandı. Erzurum’da kar kalınlığı kent içinde 10 santimetreye ulaşmasına ve hala kar yağmasına rağmen, belediye işçisi İbrahim Güler, eline Türk Bayrağı verdiği 2 yaşındaki oğlu Taha’yla işte böyle yürüdü.

Baba-oğul, soğuğa aldırış etmeden bayramlarını kutladılar. Denizli’de de törenleri izleyenler soğuk nedeniyle zor anlar yaşadılar. Soğuk nedeniyle bayrağını sallayamayan öğrenciler, ellerini ceplerine sokarak ısınmaya çalıştılar. Çanakkale’de de soğuk öğrencileri oldukça zorladı. 18 Mart Stadyumu’ndaki törende öğrenciler birbirlerine sarılarak ısınmaya çalıştılar. İstanbul ise soğuğun yanı sıra yağmurla mücadele etti dün. Üsküdar’da törenler yağmura rağmen yapıldı. Öğrenciler, üçü beşi yağmurlukların altında toplanarak yağmurdan korunmaya çalıştılar.

Başı açık bar

ERZURUM Kadın Bar Ekibi, uzun bir aradan sonra ilk kez Cumhuriyet Bayramı törenlerinde boy gösterdi. Önceki yıllarda türbana bürünen kadın bar ekibi, bu kez kutlamalarda başları açık olarak katıldı.

Katılana fidan

ESKİŞEHİR’deki törenleri izlemeye gelenlere Orman Bölge Müdürlüğü görevlilerince 1500 çam fidanı dağıtıldı.

Komutandan çak

SİVAS’ta 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel, öğrencilerin bayramını ‘çak’ yaparak kutladı.

Okul protestosu

HAKKÁRİ’
nin Üzümcü Köyü’nde, okul isteyen öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda protesto gösterisi yaptı. Öğrencilerden 30’u Hakkari’deki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na gidiyor. 130’u eğitimden yoksun.

Dev Türk Bayrağı

ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, 10 bin 127 küçük bayraktan oluşan 25 x 15 metre boyutunda dev bir Türk bayrağı yaptı. 2,5 ayda yapılan bayrak ilçe girişine asıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!