Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2004 16:05

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 81. yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerdeki törenlerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 13.00'te Kara Harp Okulu eğitim arazisinden 21 pare top atışının yapılması ile başladı. Ulus, TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenkler konuldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL / ANADOLU YAKASI

 27 Ekim 2004 Çarşamba
Yer: Bostancı Atatürk Meydanı
Saat: 13.00
Cumhuriyet Şenliği
Türk Sanat Müziği Konseri "Atatürk'ün sevdiği şarkılar"
Şef:
Nurhayat BEŞİZ
Türk Halk Müziği  Konseri
Konuk Sanatçı "Erdal  ERZİNCAN" 
Düzenleyen: Bostancı Gönüllüleri


Yer: Feneryolu Gönüllü Evi Kameriyesi
Saat: 18.30
Atatürk ve Cumhuriyet Resim Sergisi


Saat:
19.00
Cumhuriyet Bayramı Kokteyli
Düzenleyen:
Feneryolu Gönüllüleri


 Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
Saat: 20.30
Kadıköy Belediyesi  Senfoni Orkestrası konseri
Şef: Hakan Şensoy


 28 Ekim 2004 Perşembe
Yer: İskele Atatürk Anıtı
Saat: 13.00
Kadıköy Atatürk anıtı önü
Çelenk koyma ve Resmi Tören

Haberin Devamı


Yer:
Kriton Curi Gönüllü evi (Kozyatağı Çamlık Parkı)
Saat: 20.00
Konser ve Ödül Töreni
Cumhuriyet ve Atatürk konulu kompozisyon yarışması Ödül Töreni
Türk Sanat Müziği Konseri "Tolga ÖZKABAKÇI"
Düzenleyen: Kriton Curi Gönüllüleri

 29 Ekim 2004 Cuma
Yer:  Bağdat Caddesi Suadiye mevkiii
Saat: 19.00
Halk yürüyüşü

 29 Ekim 2004 Cuma
Yer:  Feneryolu Bağdat caddesi (Sabit Pazar önü)
Saat: 10.00
Resmi Geçit Töreni

 Yer: Fenerbahçe Gönüllü Evi
Saat: 11.00
Cumhuriyet Şenliği
Müzik dinletisi-Dans gösterileri-resim ve mozaik sergileri
Düzenleyen: Fenerbahçe gönüllüleri


 Yer: İskele Başkanlık  Merkez Sanat Galerisi Önü
Açılış saati: 13.30
DR. SERTAÇ KAYSERİLİOĞLU  SERGİSİ
Sergi ziyaret tarihleri: 29 EKİM- 06 kasım  (09.00-18.00)

Haberin Devamı


 Yer: Erenköy Gönüllü Evi
Saat: 14.30
Cumhuriyet Şenliği
Düzenleyen: Erenköy  gönüllüleri


 Saat: 19.00
Yer: Suadiye Bağdat  caddesi- Göztepe
Cumhuriyet Fener Alayı ve Yürüyüşü

 Cumhuriyet Konseri 20.00
Yer: Göztepe Bağdat caddesi
HAKAN PEKER

 30 Ekim Cumartesi
Yer: Başkanlık Brifing Salonu
Saat: 11.00
Cumhuriyet Vitrin Yarışması Ödül Töreni
Düzenleyen: Caddebostan Gönüllüleri

Detaylı bilgi için: Basın Danışmanlığı / 0 216  346 03 87

İSTANBUL

Cumhuriyet'in kuruluşunun 81. yıldönümü nedeniyle İstanbul'da ilk tören, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda yapıldı.

Askeri ve sivil erkanın Cumhuriyet Anıtı önünde yerlerini almasının ardından İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, anıta çelenk bıraktı.

Törende, üniversiteler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve muharip gazilerin Anıt'a çelenklerini bırakmalarından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Tören, Vali Güler'in Anıt Özel Defteri'ni imzalamasıyla sona erdi. Güler, deftere şunları yazdı:

“Cumhuriyetimizin 81. yıldönümünü onurla kutluyoruz. Millet olarak görevimiz, bizlere emanet ettiğin Cumhuriyet'i korumak ve her alanda daha da yücelmesini sağlamaktır. Kurduğun Cumhuriyet sayesinde uygarlık yarışında başı dik, özgür ve onurlu şekilde varolmanın adımını attık. Onun sorumluluğunu ve bizlere hangi görevleri yüklediğini çok iyi biliyoruz. Cumhuriyet'in ülkemize ve İstanbul'a kazandırdıklarının değerini özümseyerek, ülkemizin kalkınması, gelişip büyümesi için tüm gücümüzle çalışacağız.

ANKARA

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, yarın saat 13.00'te Kara Harp Okulu eğitim arazisinden 21 pare top atışının yapılması ile başlayacak. Ulus, TBMM, Sıhhiye ve Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) Atatürk anıtlarına; Valilik, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenkler konulacak.

Bayramın başlangıcından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar ile askeri birlikler, Türk bayrakları ve Atatürk portreleriyle donatılacak.

Öte yandan, Ankara'ya akredite diplomatik misyon şefleri adına kordiplomatik duayeni, yarın saat 15.00'de Anıtkabir'e çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak.

ANKARA'DA İLK TÖREN

29 Ekim Cuma günü Ankara'da ilk tören, Anıtkabir'de düzenlenecek. Buradaki tören, saat 08.45'te devlet protokolünün kortej yürüyüşü ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürk'ün kabrine çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

Tören meydanında bulunan sivil ve askeri personel ile öğrenciler de Ulu Önder'in kabrinin önünden saygı geçişinde bulunacaklar.

Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM'de tebrikleri kabul edecek.

TBMM'deki tören, Cumhurbaşkanı Sezer'in saat 09.30'da kabul salonunda yerini almaları ve İstiklal Marşı'nın çalınması ile başlayacak.

Daha sonra, davetliler, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında yerlerini alacak ve Cumhurbaşkanı Sezer, birlikleri denetleyerek halkın bayramını kutlayacak. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, okul ve birlikler tören geçişi yapacaklar.

BAŞKENT'TE BALOLAR

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Ankara Kızılay Rotary Kulübü yarın akşam Bilkent Otel'de “Cumhuriyet Balosu” gerçekleştirecek.

Doğa İnsan İşbirliği Derneği (DİİD), Sırça Yaşamlar Derneği (SIRYAD) ve Doğayı Duyanlar ve Doğa Sporları Kulübü (DDDSK) de yarın akşam Devlet Konukevi'nde bir balo düzenleyecek.

Ankara Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü İl İzci Kurulu Başkanlığı, yarın Gazi Atatürk İzci Evi'nin açılışı dolayısıyla özel bir program gerçekleştirecek. İzci Korosu'nun renk katacağı programda, bando ve halk oyunları gösterisi de yer alacak.

Öte yandan Şair, Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, yarın akşam Doğa Residence Otel'de şiir ve müzik ile süslenecek bir iftar yemeği verecek. İftar yemeğinin ardından şairlerin şiirlerini okuyacağı gecede, sanatçılar, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğinden sevilen parçaları seslendirecekler.

BANDO KONSERLERİ

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, askeri ve sivil bandolar da renk katacak. 29 Ekim Cuma günü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Kuğulu Park'ta, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu Akköprü Migros önünde, Polis bandosu Göksu Parkı'nda, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı Ulus'taki Atatürk anıtında, TSK Armoni Mızıkası ise Çayyolu'ndaki Mesa Plaza'da 16.00-17.00 saatleri arasında konser verecek.

Öte yandan Çankaya Belediyesi de 29 Ekim akşamı Bahçelievler'deki Anıtpark'ta özel bir gösteri sunacak. Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz'ın konser vereceği programda, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu da bir gösteri yapacak.

CUMHURİYET İZCİ KAMPI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü de Ankara'daki çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları, Gençlik ve Toplum Merkezleri ile İzcilik Federasyonu'na bağlı izci gruplarını temsilen 350 izcinin katılımıyla 28-31 Ekim tarihleri arasında Çamlıdere Çamkoru'da “Cumhuriyet İzci Kampı” düzenleyecek.

İLÇELERDE KUTLAMALAR

Cumhuriyet Bayramı, İstanbul'daki ilçe belediyeleri tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, ”Cumhuriyetimizin 81. yıldönümü nedeniyle bazı etkinlikler düzenleneceği ve 'Cumhuriyet'in İzinde Yürüyüşü' yapılacağı” belirtildi.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cuma günü saat 14.00'te başlayacak olan yürüyüşün Küçükköy Meydanı'nda sona ereceği ifade edilen açıklamada, protokolün yanı sıra halkın geniş katılımıyla gerçekleştirilecek yürüyüş boyunca binlerce Türk Bayrağı ve rozeti dağıtılacağı bildirildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol da, “Tüm ilçe halkını yürüyüşe ve Kültür Çadırı'ndaki etkinliklerimize davet ediyorum. Bu coşkuyu hep birlikte yaşayalım” dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Cumhuriyetin 81. yıldönümü dolayısıyla 28 Ekim Perşembe günü saat 13.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni ile saat 19.00'da Yayla'dan İlçe Belediye Başkanlığı Binası'na kadar “Fener Alayı Yürüyüşü” gerçekleştirileceği belirtildi.

Yenibosna'daki Bahçelievler Stadyumu'nda 29 Ekim Cuma günü kutlama şöleni düzenleneceği kaydedilen açıklamada, ayrıca aynı akşam Bahçelievler Belediyesi Milli Egemenlik Parkı'nda ünlü sanatçı Emrah tarafından konser verileceği bildirildi.

BURSA

UÜ Görükle Yerleşkesi'nde bulunan Mediko Sosyal Binası önünde toplanan, UÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın da aralarında bulunduğu öğretim üyeleri ve öğrenciler, 10. Yıl Marşı ve Gençlik Marşı'nı söyleyerek Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

KKTC

Türkiye Cumhuriyeti'nin 81. kuruluş yıldönümünün KKTC'deki kutlamaları, Büyükelçi Hayati Güven'in saat 12.00'de Bayrak Radyosu'ndan (BRT) yaptığı konuşma ve 21 pare top atışıyla başladı.

İZMİR

İzmir'deki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. 21 pare top atışıyla başlayan törenler daha sonra İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile askeri ve mülki erkanın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti.

MERSİN

Mersin'deki etkinliklere, Cumhuriyet Alanı'nda çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Burada Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Atilla Osmançelebioğlu, ”Ülkemizin kalkınması ve çağdaş ülkeler arasına girebilmesi için emin adımlarla yürüyoruz. Bunları yaparken de Atatürk'ün eşitlik ve özgürlük üzerine inşa ettiği cumhuriyeti, her türlü tehlikeye karşı ilke ve inkılapları ışığında korumaya kararlıyız” dedi.

BURSA

Sağlıklı Şehirler Ağı ve Avrupa Ulusal Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı'na katılmak üzere İtalya'ya giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Cumhuriyetin 81. yıldönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Bayramı, Türk halkı için millet olma bilincinin ve bağımsızlık ülküsünün sembolüdür. Ülkemiz, siyasal ve ekonomik açıdan çok sıkıntılı dönemler atlattı. Hükümetimizin yaptığı çalışmalar sayesinde bugün Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk'ün yıllar önce gösterdiği muasır medeniyetler arasında yer alma hedefine hızla yaklaşmaktadır.”

ESKİŞEHİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in, Türk Ulusu'nun bağımsızlık mücadelesinin tacı olduğunu belirterek, Anadolu halkının ve kahraman Türk Ordusu'nun omuz omuza vererek kazandığı bağımsızlık mücadelesinin, birçok ulusa örnek olduğunu ifade etti.

AFYON

Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

“Sıkıntılı bir coğrafyada yakın komşularına bir gelişme modeli olarak gösterilen Türkiye'nin sahip olduğu Cumhuriyet rejimi ve kurumlarıyla ülkemiz, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği yolda çağdaş ülkelerin de önüne geçmek için büyük çaba göstermeye devam etmektedir.

ÇANKIRI

Anıt alanında çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Vali Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Orhan Özgören, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SİVAS

Sivas Valisi Hasan Canpolat da yayınladığı mesajında, “Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, Cumhuriyet'in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması, hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

Canpolat, milli mücadele sürecinin, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla bitmediğini, Türk Milleti'nin çağdaş dünyayla bütünleşmesine olanak sağlayan cumhuriyet rejiminin kurulmasıyla asıl hedefine ulaştığını bildirdi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'daki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından, Valilik önünden Cumhuriyet Yürüyüşü başlatıldı.

Vali Efkan Ala, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş, İstasyon ve Ofis Caddesi'nden sonra Valilik önünde son buldu.

KONYA

Konya'da Cumhuriyet'in 81. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi.

Çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaşın katıldığı yürüyüş, Atatürk Anıtı'ndan marşlar ve vatandaşların alkışları eşliğinde hareket eden topluluk, Konya Valiliği'ne kadar yürüdü.

BİTLİS

Bitlis'te etkinlikler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene, Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen, Belediye Başkanı Cevdet Özdemir ve çok sayıda kurum amiri katıldı.

MANİSA

Manisa'da kutlamalar, Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulması ve 7 pare top atışıyla başladı.

Manisa Valisi Orhan Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sami Demirel, Belediye Başkanı Bülent Kar ile askeri ve sivil erkanın katıldığı kutlamalarda, öğrenciler ve vatandaşlar da yer aldı.

MUĞLA

Muğla'daki kutlamalarda, Vali Hüseyin Aksoy, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı ve Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Aksoy, Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

“Önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin 81. yıldönümünde Cumhuriyet'e, Cumhuriyet'in kurumlarına ve Cumhuriyet'in temel niteliklerine sahip çıkarak, sonsuza dek yaşatmanın azmi ve kararlılığı içinde huzurunuzdayız.”

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun'un Vilayet'te kutlamaları kabulüyle başlayan tören, Atatürk Bulvarı'nda protokolün halkı selamlamasıyla devam etti.

Vali Uzun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Tevfik Bedük ve Belediye Başkanvekili Gülender Açanal'ın da katıldığı törende, Türk Milleti'nin, Cumhuriyet'le birlikte geleceğe ve medeniyete bağlandığını ifade etti.

KAYSERİ

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki, öğrenci ve askeri birliklerin katılacağı geçit töreni, yağmur nedeniyle iptal edildi.

Vali Nihat Canpolat, Atatürk Spor Salonu'na alınan törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in Türk milletinin ortak iradesiyle, büyük bir iman ile gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olduğunu ifade etti.

DENİZLİ

Denizli'de Vilayet önünde düzenlenen törende konuşan Vali Gazi Şimşek, Cumhuriyet dönemine geçilmesiyle, sosyal, kültürel, ekonomik, sağlık ve eğitim gibi alanlarda dünyayla rekabetin başladığını söyledi.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında 12 bin öğretmen ve bin doktor varken, bugün 600 bin öğretmen ve 80 bin dolayında doktorun görev yaptığına işaret eden Vali Şimşek, “Artık dünyanın her tarafına mal ihraç eder duruma geldik. Dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahibiz." dedi.

BOLU

Bolu'da Vilayet Meydanı'nda kutlanan törenlerde, Vali Ali Serindağ, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyet'in temel değerlerini korumanın, herkesin görevi olduğuna işaret etti.

Bolu'da kutlanan törenlere katılan ve babasının Bolu 2. Komando Tugayı'nda görevli olduğu öğrenilen askeri üniformalı 20 aylık Kenan Yıldırım, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakkı Yılmaz Çiyan ile protokol alanına gelmesi, ilgi topladı.

DÜZCE

Düzce Atatürk Bulvarı'nda yapılan törenlere coşkulu bir kalabalık katıldı.

Düzce Valisi Halil Nimetoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nın 81. yılında 81'inci plakaya sahip olan Düzce'de kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

YALOVA

Yalova'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Yusuf Erbay'ın, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Valilik'ten Yalova Atatürk Stadı'na geçen Erbay, Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Orhon ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Akay ile törene katılan vatandaşların, öğrenci ve askerlerin bayramlarını kutladı.

AYDIN

Aydın'da İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilen törenlerde Vali Mustafa Malay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kadir Ali Esener ve Belediye Başkanı İlhami Ortekin halkı selamladı.

Şiir ve halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından konuşan Vali Malay, “Bugün hepimiz, büyük Türk Milleti'nin bir ferdi olmanın, en önemlisi, Atatürk'ün gösterdiği yoldan ilerleyen O'nun ilke ve inkılaplarının, Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olmanın heyecanı ve kıvancı içindeyiz. Bugün onurlu insanca ve özgür yaşıyorsak, bunu büyük kurtarıcımız, Atatürk'e borçluyuz.”

NİĞDE

Niğde'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için toplanan öğrenciler ve vatandaşlar, tören öncesinde yağmur yağınca, uzun süre yağmur altında kaldı.

ADANA

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Adana'da Atatürk Anıtı'na, bazı kamu kurum ve kuruluşları çelenk koydu.

ISPARTA

Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından, ”Türkiye'nin ABD ve AB ile Olan İlişkileri” konulu konferans düzenlendi. Burada konuşan Müdafaa-i Hukuk Vakfı ve Dernekleri Genel Başkanı Emekli Orgeneral Necati Özgen, dünyada gücün hakkın önüne geçtiğini belirterek, “Türkiye, bölgesinde güçlü olmak zorundadır” dedi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane Hükümet Konağı önündeki törene, Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Marangoz, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

NEVŞEHİR

Cumhuriyetin 81. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Nevşehir'in Uçhisar Beldesi'ndeki 179 metre yüksekliğindeki tarihi kalenin zirvesinde Cumhuriyet Meşalesi yakıldı.

Cumhuriyetin 81. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, tarihi Uçhisar Kelesi'nde 28 Ekim Perşembe günü saat 21.00'de Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal ve vatandaşlar tarafından yakılan meşale, sabahın ilk ışıklarına kadar sönmedi.

RİZE

Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Enver Salihoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ruhi Candan, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve öğrenciler katıldı.

GİRESUN

Giresun Atapark'ta düzenlenen törende ise Vali Şükrü Kocatepe, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktılar.

UŞAK

Uşak'ta da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenin ardından, kentin çeşitli yerlerinde halk oyunları gösterileri yapıldı.

TÜRKMENİSTAN

Cumhuriyet Bayramı, Türkmenistan'da da törenlerle kutlandı.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği önündeki Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende, Büyükelçi Mehmet Bahattin Gürsöz, parktaki Atatürk heykeline çelenk koydu. Törene büyükelçilik personeli ile kamu çalışanları da katıldı.

KAHİRE

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Korkmaz Haktanır, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla dün gece büyükelçilik rezidansında resepsiyon verdi.

KIRGIZİSTAN

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün adıyla anılan Bişkek'in en büyük parkındaki Atatürk Anıtı'nda yapılan kutlama programı, yine bu ülkedeki Türk vatandaşlarının çocukları için açılan İlköğretim Okulu öğrencilerinin, iki ülke milli marşlarını söylemesiyle başladı.

AZERBAYCAN

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Ünal Çeviköz, etkinlikler kapsamında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek Azerbaycan'ın bağımsızlığı için şehit olan Türk askerlerinin anısına dikilen Türk Şehitliği'ni ziyaret ederek çelenk bıraktı.

KOSOVA

Prizren'de Kosova Türk Barış Gücü'nün “Sultan Murat” Kışlası'nda bu sabah düzenlenen törende, Tabur Komutanı Yarbay Bora İyidiker, Atatürk büstüne çelenk taktı, Cumhuriyetin önemi konusunda konuşma yaptı.

Priştine'deki Türk Eşgüdüm Bürosu Şefi Metin Kılıç da dün gece Priştine “Grand” Oteli'nde, Kosova'daki uluslararası ve yerel kurumların üst düzey görevlileri, siyasi liderler, çeşitli dernek ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı görkemli bir resepsiyon verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!