Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni yasa tasarısı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni yasa tasarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 16:25

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeni bir yasa tasarısı hazırlandığını söyledi.

Çiçek, “Bütün dünyada başkanlık seçimleri eğer ilk turda adaylar yüzde 51 oy almazsa, ikinci turda en fazla oy alan iki kişi arasında geçiyor. O zaman da zaten yüzde 51 oluyor” dedi.

Bakan Çiçek, Ankara’nın Elmadağ İlçesi’nde yerel yönetimler, belediyenin çalışmaları ve sorunlarının tartışılacağı oturuma katıldı. Çiçek, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine, Cumhurbaşkanlığına aday olacak kişilerin yapacağı harcamaların karşılanmasına ilişkin bağış sistemi getirileceğini belirtti. Bakan Çiçek, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin masrafları devlet tarafından karşılanıyor. Bizim tercihimiz, seçim masraflarını tabiatıyla oy pusulalarının, sandık görevlilerinin alacakları yollukların, devlet tarafından karşılanması. Sadece kampanya bakımından bağış sistemine giden, ama bunun da şeffaf bir şekilde yapılmasını öngören bir düzenlemedir” diye konuştu.

Bakan Cemil Çiçek, dinleme tartışmaları da değerlendirdi. “Hukuk, siyaset malzemesi yapılırsa, hukuka saygısızlığın daniskasıdır” diyen Bakan Çiçek, “Son günlerde hukuk tartışmaları yapılıyor. Eğer yapılan iş hukuka uygunsa, yasalara uygunsa mesele yok. Hukuka aykırıysa, kim bu aykırılığı işlediyse, kim bu aykırılığa sebebiyet verdiyse, onun hukuk çerçevesinde sonucuna da katlanması gerekir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!