Cumhurbaşkanı'ndan çocuklara bayram harçlığı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanından çocuklara bayram harçlığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2012 13:37

Sultanahmet Camii’nde bayram namazını kıldıktan sonra Tarabya’da minibüsçülerle, taksicilerle, vatandaşlarla ve polislerle bayramlaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Huber Köşkü’ne geçti. Ancak köşkün önünde Cumhurbaşkanı Gül’ü minik misafirleri bekliyordu.

Gül ile bayramlaşmak için köşkün önünde bekleyen çocuklar bir süre sonra Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından içeri alındı. Cumhurbaşkanıyla bayramlaşan çocuklar ellerindeki 50 lira bayram harçlıklarıyla dışarı çıktılar.

Çocuklar, Gül’ün kendilerine çikolata ile 50 lira harçlık verdiğini söyledi. Bu arada basın mensuplarının "Kiminle bayramlaştın?" sorusuna "Cumhurbaşkasına" diye yanıt veren 5 yaşındaki Cemal Akif Çırak, herkesi güldürdü.

Ağzının kenarında çikolata lekeleri bulunan Cemal Akif Çırak, "Çok mu çikolata yedin"ö sorusunu ise "Çok yedim" diye cevaplayarak güldü.

CUMHURBAŞKANI GÜL VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI GÜL, MİNİBÜS DURAĞINDA

Gül, önce minibüsçülerle, ardından taksicilerle ve polislerle bayramlaştı. Bir minibüsçünün "Cumhurbaşkanlığı’na siz devam edecek misiniz inşallah?" sorusuna Gül’ün yanıtı "Daha vakit çok" oldu.

Cumhurbaşkanı, namazdan sonra Tarabya’daki Huber Köşkü’ne gitmeden önce Tarabya Yokuşu’nda bulunan ve Tarabya-Beşiktaş arası çalışan minibüs durağını ziyaret etti.

Durakta minibüsçülerle bayramlaşan Gül’e burada şeker ve çay ikram edildi. Ömrünün minibüslerde geçtiğini söyleyerek minibüsçülerle sohbete başlayan Gül, "Minibüs Türkiye’nin en büyük icatlarından birisidir. Devlete kamuya yük olmadan, büyük bir hizmet gerçekleştiriyorsunuz. Devletin elinde olsa her köye, her yere otobüs götüremez. Ömrüm minibüslerde geçti" dedi. Gül, kamyoncuların yemeklerinin, minibüsçülerin de çayının güzel olduğunu da söyledi. Gül, bir minibüsçünün "Cumhurbaşkanlığı’na siz devam edecek misiniz inşallah?" sorusuna ise, "Daha vakit çok" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI’NA BAŞBAKAN İSTEĞİ

Bir minibüsçü, Cumhurbaşkanı Gül’den, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da durağa uğramasını istedi. Gül, minibüsçülerle bayramlaştıktan sonra yürüyerek, hemen yakında bulunan taksi durağına da uğrayarak, taksicilerle bayramlaştı. Taksicilerle bayramlaştıktan sonra makam aracına binen Gül, taksicilerin çikolata ikramını hatırlatması üzerine araçtan inerek kendisine ikram edilen çikolatadan aldı.

Gül, vatandaşlarla da bayramlaşıp, kendisine verilen çiçeği aldıktan sonra Tarabya Şehit Kemal Aykut Genç Polis Merkezi’ni ziyaret etti. Polis memurları ile de bayramlaşan Gül, çıkışta "Bayramda herkes güvende ve neşeliyse bu arkadaşlar sayesinde. Gece gündüz tüm polis teşkilatımız yurt içinde bütün askerlerimiz sınırda her tarafta gece gündüz nöbetteler. Böyle olmasa herkes neşe ve huzur içerisinde bayramını yapamazdı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Tarabya’daki Huber Köşkü’ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!