Cumhurbaşkanı Gül, Trabzon'da

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül, Trabzonda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 17:11

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin Yeni Akademik Yılı açılış törenine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon'a geldi. Gül, Trabzon'da halkın yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı.

Haberin Devamı

GÜL'ÜN TRABZON GEZİSİNDEN İLGİNÇ KARELER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sabah özel ‘GAP’ uçağıyla, eşi Hayrünnisa Gül ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile birlikte Trabzon'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Devlet Bakanı Faruk Özak'la birlikte Trabzon Valiliği'ne geçerek, Vali Recep Kızılcık'ı ziyaret etti. Gül burada yaptığı açıklamada, “Bana verilen bilgiye göre 28 yıl sonra Trabzon’a gelen ilk Cumhurbaşkanıyım. Trabzon Türkiye’ye renk katan bir ilimiz. Hava kapalı olmasına rağmen uçak inerken sahili epeyce görme şansım oldu. Daha önce gördüğüm Trabzon ile bugünkü arasında çok büyük bir fark ve değişim gördüm. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu şehir Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Kurtuluş Savaşı’nda büyük katkıları olan, Atatürk’ün defalarca ziyaret ettiği bir şehir. İşadamları çok büyük başarılara imza atıyorlar. Burada yaşayandan daha fazla Trabzonlu başka illerde yaşıyor. Orada gelenek ve göreneklerini devam ettiriyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Valilik şeref defterini imzaladı.

Haberin Devamı

GÜL YANILTILMIŞ

Valilik'teki açıklamasında 28 yıl sonra Trabzon’a gelen ilk cumhurbaşkanı olduğu yönünde kendisine bilgi verildiğini söyleyen Gül'ün, yanıltıldığı ortaya çıktı. 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görevleri döneminde Trabzon'u ziyaret etmişlerdi. Demirel, Sürmene İlçesi Beşköy Beldesi'nde 1998 yılında meydana gelen sel felaketi, Ahmet Necdet Sezer ise 2002 yılında Kafkas Zirvesi'ne katılmak üzere Trabzon'a gelmişlerdi.

TS-BJK MAÇINI TELEVİZYONDAN İZLEDİM. MUSTAFA'NIN GOLÜ ÇOK GÜZELDİ

Gül, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü tesislere gelişinde kulüp başkanı Sadri Şener, yöneticiler ve teknik direktör Şenol Güneş karşıladı. Alt yapı futbolcuları da bu sırada Türk Bayrağı ve Trabzonspor flaması sallayarak Gül'e sevgi gösterisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, genç futbolcular ve Trabzonspor Bayan Futbol takımı oyuncularıyla anı fotoğrafı çektirdi. Kulüp başkanı Şener ve yöneticilerle, kulüp başkanlık odasında biraraya gelen Gül, kulüp faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Kabulün başında Sadri Şener tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e Trabzonspor ambleminin bulunduğu çini tabak, gümüş Trabzon bileziği, eşofman ve üzerinde isminin yazılı olduğu 61 numaralı forma hediye edildi. Bir kulüp yöneticisi tarafından da Trabzonspor onur üyeliği belgesi taktim edildi. Gül bu sırada “Trabzonspor'un onur üyesiyim, Beşiktaş'ın da kongre üyesiyim” dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor tesislerini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, her şehrin öne çıkan bazı özellikleri olduğunu, Trabzon'a da futbol ve sporun önderlik yaptığını söyledi. “Futbol ile bu kadar bütünleşen başka bir yer var mıdır bilmiyorum?” diyen Cumhurbaşkanı Gül, futbolla bu kadar yakından ilgilenen yerlerin ancak Latin Amerika'da olabileceğini ifade etti. Türkiye'de geçmiş yıllarda 3 büyük takım olduğunu anlatan Gül, Trabzonspor'un ise lig ve kupa şampiyonluklarıyla 4. büyük takım olduğunu söyledi. Büyük takımların çoğalması temennisini dile getiren Gül, Bursaspor'un bunun işaretlerini verdiğini belirtti.

Gül, “Bir ülke kalkınırken, güçlenirken her yönüyle kalkınır. Sadece siyasetle, ekonomiyle güçlü olunmuyor. Sporda, müzikde ve bilimde de kalkınma oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Trabzonspor yöneticilerini dün Beşiktaş'ı 1-0'lık skor ile yenmelerinden dolayı tebrik ederek, “Kim iyi oynarsa kazanıyor. Maçı televizyondan izledim. Mustafa'nın golü çok güzeldi. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

3 SİMİTE 100 LİRA VERDİ

Gül, Trabzonspor tesislerini ziyaretinin ardından belediye başkanlığına giderken yolda makam aracını durdurarak “Kunduracılar Caddesi” olarak bilinen tarihi çarşıyı gezdi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve sevgi gösterisinde bulundukları Gül, esnafa “hayırlı işler” diledi.
Cumhurbaşkanı Gül'e, trafiğe kapalı olan cadde boyunca yürürken bazı vatandaşların ve esnafın camlara ve balkonlara çıkarak el salladıkları görüldü. Gezintisi sırasında Gül'ün boynuna Trabzonspor'un renkleri olan bordo-mavi kaşkol ile havlu takıldı. Bir vatandaş da Gül'e bordo mavi yapay gül takdim etti. Caddede bulunan bir simitçiden 3 simit alan Cumhurbaşkanı Gül, karşılığında 100 lira ödedi.
Çarşının çıkış noktasından sonra Atatürk alanına gelen Gül'e burada toplanan vatandaşlar da sevgi gösterilerinde bulundu. Gül, çok sayıda kişiyle fotoğraf çektirdi.
Alanda bulunan tarihi belediye binasının balkonundan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin en güzel, en şirin ve en eski şehirlerinden Trabzon'u ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Vatandaşlara gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür eden Gül, “Burası Fatih'ten, Yavuz Sultan Selim'den, Kanuni Sultan Süleyman'dan izler taşıyor. Bu şehrin bir çok özelliği var. Ne mutlu ki siz de bu şehrin en seçkin insanlarısınız” dedi.
Kamu görevlilerinin vatandaşlara hizmet etmek için elinden geleni yaptığını anlatan Gül, halkın her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledi.
Gül, konuşmasının ardından Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan kentte yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi aldı.
Gümrükçüoğlu, Belediye Özel Defterini imzalayan Gül'e şekerlik ve gümüş işlemeli bir tabak hediye etti.
Basına kapalı devam eden belediye ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Gül'e belediye binasından ayrılırken yöresel kıyafetli yaşlı bir kadın tarafından bir poşet ceviz verildi.

Haberin Devamı

Hayrünnisa Gül, Sümela Manastrı'nı gezdi

Trabzon Havaalanı'ndan Maçka İlçesi'ne geçen Hayrünnisa Gül, burada kendisine eşlik eden Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın eşi Verda Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın eşi Sema Kızılcık, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç ile birlikte Sümela Manastırı'na gitti. Hayrünnisa Gül, yağmur ve sisin etkili olduğu bölgede bir kemençecinin manisi ile karşılandı. Kemençecinin adı Hayrünnisa Gül'e “Hayrünsuna hanım” demesi konukları güldürdü.

Daha sonra Manastır'a doğru yürüyüşe geçen Hayrünnisa Gül, kaygan yolda bir ara tedirgin olunca, kadın korumalarından yardım aldı.

Manastırı gezerek yetkililerden bilgi alan Hayrünnisa Gül, görevlilerle sohbet etti, dönüş yolunda el emeği ile yapılan takıların satıldığı reyonu ziyaret etti. Görevlilerle hatıra fotoğrafı çektiren Hayrünnisa Gül, daha sonra Trabzon kent merkezine döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!