Cumhurbaşkanı Gül: "Moralinizi bozmayın"

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Gül: Moralinizi bozmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2010 16:02

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin geleceğinin gerçekten çok parlak olduğunu, bundan hiç kimsenin şüphe duymaması gerektiğini belirterek, “Bugün yaşanan olaylar, dün de açıkladık, anayasamız ortada, kanunlarımız ortada, bunların çerçevesi içinde her şey neticeye ulaşacaktır” dedi. Gül, iş adamlarına “Siz asla bu işlere takılmayın ve moralinizi bozmayın” diye seslendi.

Haberin Devamı

İvedik Organize Sanayi Bölgesinde iş adamları ve sektör temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin inanılmaz bir değişim yaşadığını söyledi.

İş adamlarının çalışma azmi ve hırsının Türkiye'yi kısa sürede inanılmaz bir noktaya getireceğini ifade eden Gül, iş adamlarına şöyle seslendi:
“Türkiye'nin geleceği gerçekten çok parlak, bundan hiç şüpheniz olmasın. Bugün yaşanan olaylar, dün de açıkladık, anayasamız ortada, kanunlarımız ortada, bunların çerçevesi içinde her şey neticeye ulaşacaktır. Siz asla bu işlere takılmayın ve moralinizi bozmayın. Bunların hepsi geçecektir. Bu tip şeyler birçok ülkede olmuştur. Kanunlarımız, kurallarımız, her şey çalışmaktadır. Meclisimiz çalışmaktadır. Siz işinize ve gücünüze bakın, sonunda su yolunu bulacaktır. Sakın ha moral bozup geriye düşmeyin.

Türkiye'ye morali çalışarak, üreterek siz veriyorsunuz. Türkiye'de güzel şeyler oluyor. Bunları gölgelemeyelim.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin  birinci önceliğinin işsizlere iş bulmak olduğunu, bunun yolunun da özel sektörden  geçtiğini söyledi.

Gül, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, sanayi bölgelerindeki iş  adamlarının Türkiye'nin yük çeken ve sorumluluk sahibi orta direği olduğunu ifade  etti.

Ankara'nın giderek sanayinin de önemli bir merkezi haline geldiğini dile  getiren Gül, başkentin büyük sanayi tesislerinin yanında küçük ve orta ölçekli  işletmelerin de yaygınlaştığı, büyük istihdam ve üretim sağlayan kent olduğunu  söyledi.

İvedik Organize Sanayi Bölgesinin kısa sürede büyük bir gelişim  gösterdiğini anlatan Gül, bölgenin bugünkü hale gelmesinde emeği geçen iş  adamlarını kutladı. Gül, “Kısa sürede 100 binin üzerinde insanı istihdam edecek  bir organize sanayi bölgesinin ortaya çıkması başarı hikayesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarının Türkiye için büyük değer olduğunu  belirterek, devletin girişimci ve üreticilerin arkasında olması gerektiğini dile  getirdi.

“İŞSİZLİKTE HESAPTA OLMAYAN RAKAMLAR”

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin istihdam olduğunun altını  çizen Gül, yüzde 13 olan işsizlik rakamının hesapta olmayan rakamlar devreye  girdiğinde daha da büyük olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin sosyal dayanışma duygusunun ve güçlü aile bağlarının bu  rakamları düşük seviyede tuttuğuna dikkati çeken Gül, “Birinci önceliğimiz  işsizlere iş bulmak. İşsizlere iş bulmanın yolu artık devlet kapısından  geçmiyor” dedi.
Hükümetin bir kararla bunu yapabileceğini anlatan Gül, buna göre bütçe  oluşturulması gerekeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Biliyoruz ki devletin  kullandığı para özel sektörün kullandığı para gibi verimli olmamaktadır” diye  konuştu.

Kamuda istihdamın kolay bir yol olduğunu belirten Gül, “Devlette iş  bulma gibi kolay yola hiçbir hükümet sapamıyor. Dünyanın hiçbir yerinde de  yapamıyor, Türkiye'de de yapamıyor. Bunlar zaman zaman yapıldı ama sonunun çıkmaz  sokak olduğu görüldü. Büyük bütçe açıkları, vergiler, enflasyon, kaşıkla  verdiğini kepçeyle almalar... Bunları hep yaşadık” diye konuştu.

“İşsize iş bulmanın yolu özel sektörden geçiyor. İş adamları ne kadar  desteklenirse işsizlik sorunu da o kadar azalacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Gül,  bir ülkenin en büyük zenginliğinin o ülkenin girişimci iş adamları olduğunun  altını çizdi.

Haberin Devamı

“DEVLETİN İMKANLARI VE AB FONLARINDAN YARARLANIN”

Cumhurbaşkanı Gül, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nin de önemli  girişimcilik çalışmaları yürüttüğünü, Hacettepe Üniversitesi ile yakın işbirliği  sergilediğini kaydetti. Gül, Hacettepe Üniversitesi'ndeki teknoparkın bir şubesi  niteliğindeki teknoparkın İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacağı bilgisi  verildiğini ifade etti.

Türkiye'nin değiştiğini, iş yapmak isteyenlere büyük fırsatlar sunduğunu  anlatan Gül, devletin sunduğu imkanların yanında AB fonları bulunduğunu kaydetti  ve bu imkanların kullanılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Gül, kendisine verilen bilgiye göre Ocak ayında İvedik  Organize Sanayi Bölgesi'ndeki elektrik tüketiminin arttığını belirten Gül, bunun  üretimin artması anlamına geldiğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi için “fidanlık” benzetmesi yapan Gül, “Burada  kendisini ispatlayanlar büyüyecektir. Mikro ise küçük olacak, sonra orta ölçekli  olacak ve muhakkak ki aranızdan çok büyükleri de çıkacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKAN ERGÜN'ÜN KONUŞMASI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de konuşmasında, İvedik Organize  Sanayi Bölgesi'nin oluşumu hakkında bilgi verdi ve bu tür yerlerin üretim ve  istihdamın önemli merkezleri haline geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin sanayileşme konusunda AB süreciyle ve dünyadaki gelişmeleri  de takip ederek yeni bir stratejik yol haritası hazırladığını belirten Ergün,  “Türkiye'nin yeni sanayi stratejisi vizyonu Avrasya'nın sanayi ve üretim merkezi  olmak ve bunu yüksek teknoloji kullanarak gerçekleştirmek. Düşük teknolojili  ürünlerde de katma değeri yüksek ürünler noktasına geçebilmektir” dedi.

Bu doğrultuda Türkiye'nin rekabet gücünü artıracak politikalar  geliştirdiklerini anlatan Ergün, 2002'de iki olan teknopark sayısının bugün 37'ye  çıkarıldığını, dörtbinden fazla proje üzerinde AR-GE faaliyeti yürütüldüğünü  kaydetti.

Hacettepe Üniversitesinin işbirliğinde İvedik Organize Sanayi Bölgesinde  yeni bir teknopark kurulacağını bildiren Ergün, AR-GE merkezlerinin de teşvik  edildiğini söyledi.

Ergün, merkezi olmayan, ancak AR-GE faaliyeti yapmak isteyen firma ya da  kişileri üniversitelerle buluşturarak teşvik ettiklerini belirtti.

Türkiye gibi ülkelerin ancak çalışarak, üreterek zenginleşebileceğinin  altını çizen Ergün, “Biz gaz veya petrol satarak zengin olması mümkün bir ülke  değiliz. Büyük bir beşeri sermayemiz var. Ciddi manada yetenekli gençlerimiz var.  Teknogirişimciliği özellikle destekliyoruz” diye konuştu.

Ergün, bu alanda proje geliştiren girişimcilere teknoparkta yer  desteğinin yanında kefilsiz, geri ödemesiz 100 bin TL girişim sermayesi  verdiklerini anlattı.

Geçen yıl 78 kişiye bu desteğin verildiğini anlatan Ergün, 2010 yılı için  724 proje sahibinin başvurduğunu söyledi.
Projelerin 20'den fazlasının ABD'deki üniversitelerde öğrenim gören Türk  öğrencilere ait olduğunu ifade eden Ergün, bu yolla tersine beyin göçünün de  sağlandığını vurguladı.

Haberin Devamı

“TEDİRGİN OLUYORUZ”

İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin de  ziyaretinden dolayı Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ettiği konuşmasında,  sanayicilerin ve iş adamlarının son dönemde yaşanan gelişmelerden rahatsızlık  duyduğunu söyledi.

Gültekin, “Darbe mi oluyor, siyasi kriz mi var, AK Parti'ye kapatma  davası mı açılacak söylemlerinden tedirgin oluyoruz. Bunlar üretimimizi  etkiliyor” dedi.

İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nin ekonomik krizden olumsuz  etkilenmediğini ifade eden Gültekin, sanayicilerin ve genç girişimcilerin  desteklenmesini istedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise son dönemde yaşanan gelişmeleri  değerlendirirken, “Birbirimize empatiyle bakmamız lazım. Kurumlar arasında yetki  uyuşmazlığı, insanlar arasında farklı düşünceler olacaktır. Birbirimize empatiyle  bakamazsak sorunları çözmek daha uzun zaman alacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Hasan Gültekin, Cumhurbaşkanı Gül'e günün anısına  bir plaket verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!