Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 23:03

Latin Amerika turu kapsamında Kolombiya, Meksika ve Küba'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurda döndü.

Haberin Devamı

Latin Amerika turu kapsamında Kolombiya, Meksika ve Küba'da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurda döndü. TC-TUR uçağıyla saat 22.00'de İstanbul'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki ilgililer karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de yurda döndü. Devlet Konukevi'nde bir süre dinlenen Erdoğan daha sonra havalimanından ayrılarak Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutuna geçti.

YAKIT İKMALİ İÇİN HOUSTON'A İNMİŞTİ

Meksika dönüşü direkt Türkiye'ye dönmesi beklenen Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, yerel saatle 01.00'da (TSİ 09.00) yakıt ikmali için ABD'nin Houston kentine iniş yaptı. Burada Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya gelen Erdoğan Houston'daki George Bush Uluslararası Havalimanı'nda yaklaşık üç saat kaldıktan İstanbul'a saat 22.00'de iniş yaptı.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ HAVALİMANINDAYDI

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Houston'a indiğinde havalimanında bulunuyordu. Cumhurbaşkanı uçağının Houston'a ineceği planlı olduğundan Büyükelçi'nin protokol gereği orda bulunduğu öğrenildi.

SERDAR KILIÇ KİMDİR?

Türkiye'nin Washington büyükelçiliğine 2014 yılında atanan Serdar Kılıç uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakın çalışma arkadaşları arasında yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın amcası. Büyükelçi Serdar Kılıç, 1980 öncesi 5 dönem üst üste CHP Samsun Milletvekiliği yapan İlyas Kılıç'ın da oğlu. Kılıç Washington'a atanmadan önce Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi olarak görev yapıyordu. Kılıç 2010-2012 yılları arasında da Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!