Cuma namazı çıkışları karikatür prdotestosuna dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Cuma namazı çıkışları karikatür prdotestosuna dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 15:28

İslam dünyasında rahatsızlık yaratan karikatürler, yurdun çeşitli yerlerinde protesto edildi.

Diyarbakır'ın Gazi Caddesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası, camiden çıkan bir grup, karikatürlerin yayınlandığı ülkeleri protesto ederek, başta Danimarka olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri aleyhine slogan attı. Grup, güvenlik güçlerinin uyarıları sonucu dağıldı.

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde 18 sivil toplum örgütünün üyeleri ve bazı siyasi parti üyelerinden oluşan 30 kişilik grup, Rüstempaşa Camii'nde kılınan cuma namazı sonrasında cami önünde toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Sapanca Temsilcisi Abdullah Yalçın, fikir özgürlüğünün hiç kimseye, dinlere, peygamberlere, kutsal kitap ve değerlere sataşma hakkı vermediğini söyledi.

Tüm Avrupa ülkelerini sağduyulu hareket etmeye davet eden Yalçın, gazetelerinde bu karikatürlere yer veren ülkelerin özür dilememesi halinde gösteri yürüyüşlerine devam ederek, yargı yoluyla hakaret davaları açacaklarını bildirdi. Basın açıklamasının ardından Danimarka Bayrağı'nı ateşe veren grup, daha sonra dağıldı.

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde, cuma namazı sonrası Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen 13 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Yılmaz Çağlayan, karikatürleri yayınlayan ülkeleri kınadıklarını belirterek, bu ülkelerin mallarının boykot edilmesini istedi.

ŞANLIURFA'DA MİTİNG DÜZENLENECEK

Şanlıurfa'da bir çay bahçesinde basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Kaytan, karikatürlere tepki amacıyla 19 Şubat Pazar Günü miting düzenleyeceklerini belirtti. Kentteki tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve basın kuruluşlarını mitinge davet eden Kaytan, “Miting, herhangi bir taşkınlığa meydan vermeden, Müslüman'a yakışır şekilde yapılacak. Mitinge tüm halkımızın, peygamberler diyarına yakışır şekilde eş ve çocuklarıyla katılmalarını bekliyoruz” dedi. Kaytan, Su Meydanı'nda yapılacak mitingde hiçbir parti, dernek veya kuruluşun bayrak ve flamalarına yer verilmeyeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!