Çukurova ödülü Sidney’e gidecek

Güncelleme Tarihi:

Çukurova ödülü Sidney’e gidecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 18:16

3’ÜNCÜ Uluslararası Çukurova Sanat Günleri kapsamında bu yıl ilk kez verilen ‘Çukurova Ödülü’nün ilk sahibi Avustralya’nın Sidney kentinde yaşayan Çukurovalı şair- yazar ve eski sinema oyuncusu Nihat Ziyalan oldu.

Ödülün Nihat Ziyalan’a verilmesinin gerekçesi, Etkinlik Eşgüdüm Kurulu üyeleri Çetin Yiğenoğlu, Mehmet Karasu ve Ziya Aykın’dan oluşan Seçici Kurul tarafından şöyle açıklandı:

“Dünyada yaklaşık 5 bin 500 dolayında dil bulunmaktadır. Bunlardan 2 bini aktif ve yaşıyor olmasına karşın, kimi disiplinlere göre her yıl, kimine göre her ay, kimine göre ise her hafta bir dilin ölmekte olduğu bildirilmektedir. Bunun yanı sıra dünyamız her konuda tek tipleştirme, kültürel erozyona uğrama tehlikesiyle karşı karşıya bulunmaktadır. Seçici Kurulumuz, ‘Kültürler sanat köprüsü üzerinde yaşar ve yarınlara aktarılır’ anlayışından hareket ederek bu ilk ödülü Sidney’de yaşamasına karşın, yazıları, şiirleri, öykü ve romanlarıyla Avustralya’da kurduğu Çukurova dünyasından Çukurova ekinine katkılarına karşılık Nihat Ziyalan’a vermeyi uygun bulmuştur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!