Cudi'de maÄŸarada 20 terörist kıstırıldı

Güncelleme Tarihi:

Cudide mağarada 20 terörist kıstırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 12:15

Şırnak Cudi Dağı'nda bir mağarada aralarında ele başlarının da bulunduğu 20 teröriste operasyon düzenleniyor. Hakkari Yüksekova İlçesi Dağlıca yolunda da güvenlik güçlerinin mayın kontrolü sırasında meydana gelen patlamada 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 üstteğmen yaralandı.

Haberin Devamı

Cudi Dağı'nda PKK'lıları etkisiz hale getirmek için iki gün önce başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor. Cudi Dağı'nda 20 PKK'lının kıstırıldığı bildirildi.

Şırnak'ın İdil ile Mardin'in Dargeçit İlçeleri arasında yer alan Cehenem Deresi'nde bugün düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen teröristin PKK'nın o bölgedeki sorumlusu olduğu belirtildi.

Yaklaşık 2 saat süren çatışma sonucunda, PKK'nın bölge sorumlusu olduğu belirtilen ve 1996 yılından beri örgütün dağ kadrosunda yer alan, 'Agit Batman' kod adlı terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgedeki operasyon sürüyor.

CUDİ DAĞI’NDA 20 KİŞİLİK TERÖRİST GRUP KISTIRILDI

Şırnak’ta Cudi Dağı’nda PKK’lıları etkisiz hale getirmek için 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyonda yaklaşık 20 kişilik terörist grup kıstırıldı. Aralarında bölge sorumlusununda bulunduğu belirtilen teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon devam ediyor.

Haberin Devamı

Cudi Dağı’nda kış üslenmesine geldiği belirtilen teröristlere yönelik 3 gün önce başlatılan hava destekli operasyon, kapsamlı şekilde sürdürülüyor. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan Sikorsky helikopterlerle indirilen özel eğitimli komandolar, PKK’lıların izlerini sürdü. Bu arada İnsansız Hava Aracı yaklaşık 20 kişi oldukları belirtilen bir grup teröristin yerini tespit etti. Aralarında bölge sorumlularının da bulunduğu belirtilen grubun bir mağarada gizlendiğinin belirlenmesi üzerine, komandolar bu bölgeye sevkedildi. Bölgede operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Operasyonları sürdüğü Cudi Dağı’na bir yandan da asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Karadan sevkedilen komandoların PKK’lıların geçiş yolları ve stratejik alanlarda konuşlandırıldıkları belirtildi.

DAÄžLICA'DA BÄ°R ÅžEHÄ°T    Â

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde mayın patlaması sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu.

Olay, saat 11.30 sıralarında ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta DaÄŸlıca bölgesinde meydana geldi. Askerlerin arazi taraması sırasında, PKK’lı teröristlerin önceden döşediÄŸi mayın infilak etti. Patlamada henüz kimliÄŸi öğrenilemeyen uzman çavuÅŸ ÅŸehit düştü.Â

Haberin Devamı

BİLECİK’TE ŞEHİT ACISI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin yerleştirdiği mayının patlaması sonucunda 24 yaşındaki uzman çavuş Cezmi Kaya’nın şehit olduğunu, askeri yetkililer Bilecik’in Bozüyük İlçesinde yaşayan ağabeyi Süleyman Kaya’ya bildirdi.

Eskişehirli olan anne ve babasının daha önce vefat ettiği belirtilen uzman çavuş Cezmi Kaya’nın ağabeyinin Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, ablasının da Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine bağlı İstiklalbağı Köyü’nde oturduğu öğrenildi.

Bozüyük İlçesi’nde oturan ve acı haberi askeri yetkililerden öğrenen ağabey Süleyman Kaya’nın Yeni Mahalle Özgün Sokak’taki evine Türk Bayrağı asıldı. Haberin duyulmasıyla komşuları başsağlığına gelirken; üzgün olan Süleyman Kaya, kardeşinin bekar olduğunu ifade ederek, "Cenazesini Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde toprağa vereceğiz" dedi.

Haberin Devamı

GÖRESE DAĞI’NDAKİ OPERASYONDAN KAÇAN 2 PKK’LI BİNGÖL’DE YAKALANDI

Diyarbakır- Elazığ arasındaki Görese Dağı’nda düzenlenen operasyondan kaçıp Bingöl’ün Genç İlçesi kırsalına giden 2 PKK’lı terörist, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda yakalandı.

Diyarbakır-Elazığ sınırında kış üstlenmesine geldiği belirlenen 50 kadar PKK’lıya etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri hava destekli 5 gün süren operasyon düzenledi. 21 PKK’lının öldürüldüğü operasyonda sıkışan bazı teröristler kaçarken, örgütün kullandığı sığınaklar imha edildi.

Bingöl’de güvenlik güçleri Görese Dağı’ndaki operasyondan kaçıp Genç İlçesi Servi Beldesi kırsalına 2 PKK’lının geldiğini belirledi. Operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 2 teröristi silahlarlarıyla birlikte yakaladı. Bölgede başka teröristlerin bulunduğunun belirlenmesi üzerine operasyonların sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

CEHENNEM DERESİ'NDE 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!