Cudi ve Küpeli’de yeni yangınlar

Güncelleme Tarihi:

Cudi ve Küpeli’de yeni yangınlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 14:46

TÜRKİYE- Irak sınırı boyunca uzanan Cudi ve karşısında bulunan Küpeli dağında yaklaşık bir ay önce çıkan ve yer yer devam eden yangınlara yenileri eklendi.

Cudi dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde 10 ayrı noktada başlayan yangın, bölgedeki yerleşim birimlerini tehdit ederken, bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle itfaiye araçlarının yangına müdahale edemediği ve köylülerin kendi çabaları ile yangını ev ve bahçelerinden uzak tutmaya çalıştıkları belirtildi.

Şırnak bölgesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları nedeniyle, büyük kısmı geçici güvenlik bölgesi kapsamında bulunan Cudi ve Küpeli dağında yaklaşık bir ay önce çıkan ve yer yer devam eden yangınlara dün akşam Cudi dağı eteklerinde 10 ayrı noktadan çıkan yeni yangınlar eklendi. Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinden de rahatlıkla görülen alevler ve dumanlar dağın eteklerinde bulunan köyleri tehdit ederken, bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle yangına araçlarla müdahale edilemediği belirtildi. Köylülerin, alevlerin evlerine ve bahçelerine zarar vermemesi için kendi çabaları ile yangına müdahale ettikleri kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!