Çubukçu'yu protesto eden 4 kişiye gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çubukçuyu protesto eden 4 kişiye gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 13:21

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Balçova'da bir hayırsever tarafından yaptırılan Ahmet Hakkı Balcıoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nin açılışındaki konuşmada, “İzmir halkı eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir özgüvenle hareket ediyor” dedi.

Çubukçu, İzmir'de bir İngilizce öğretmeninin Albay Dursun Çiçek'i övdüğü iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi. Bakan Çubukçu'yu protesto eden 4 genç, polisler tarafından ağızları kapatılarak gözaltına alındı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Çubukçu, İzmir'in eğitim alanında hayırseverlerin hizmet yarışına girdiği bir kent olduğunu belirterek, “Daha önceki devlet bakanlığı döneminde de bu kente geldim. Özellikle sosyal hizmetler alanında da hayırseverlerin katkı ve katılım gösterdiği bir şehir. Eğitim yatırımlarının büyük bir bölümü de hayırseverler tarafından yapılıyor. İzmir halkı eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında büyük bir özgüvenle hareket ediyor. İzmir derecelendirme yapıldığında düşük gibi görünse de göç alan bir şehir olduğu için göç perkpektifi oluşturulduğunda başarılı bir kent. Eğitimde başarının bir standardı yok. İzmir'de öğrenci başına düşen öğretmen sayısı, derslik başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla standartları yüksek bir şehir. Eğitim hizmetlerinde ‘evet tamam yaptım oldu’ diyemeyiz. Eğitim her gün yeniliklere, tartışmalara açık bir alan. Hükümetimiz göreve geldiğinden buyana Milli Eğitim Bakanlığı 133 bin derslik yaptı. Bu tarihi bir rekordur” dedi.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİNE İNCELEME

Bakan Çubukçu, bir basın mensubunun 60'ncı yıl Anadolu Lisesi'nde bir İngilizce öğretmeninin Albay Dursun Çiçek'i övdüğü, bunun üzerine okul yönetiminin de 25 öğrencinin ifadesini aldığı iddiasını sorması üzerine, “Haberdar değilim. İl Milli Eğitim Müdürümüz bu konuda bir inceleme başlatmış. Okullarımız ve öğrencilerimiz her manada bu tür tartışmaların tarafı olmaya zorlanmamalı. Bu yönde telkin ve ikna çabaları son derece yersiz” dedi.

GENÇLERDEN PROTESTO

Bakan Çubukçu daha sonra İzmir'in Balçova İlçesi'nde hayırsever Ayşe Necla Karadavut'un 4 milyon liraya babası İzmir Ticaret Odası eski başkanlarından Ahmet Hakkı Balcıoğlu'nun adını verdiği okuldaki törene katıldı. Eğitime bu yıl başlayan 554 öğrenci kapasiteli 18 derslikli Ahmet Hakkı Balcıoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nin açılışında kürsüye çıktığı sırada 4 genç, Bakan Çubukçu'yu protesto etti. Tören alanına giremeyen gençler Bakan Çubukçu konuşurken, okulun bulunduğu ana cadde üzerinden ‘AKP defol, liseler bizimdir” sloganı attı. Gençler polisler tarafından ağızları kapatılarak gözaltına alındı.

Bakan Çubukçu, okulun açılış kurdelesini kestikten sonra öğrencilerin bulunduğu bilgisayar laboratuvarına girdi ve “Kolay gelsin çocuklar” dedi. Heyecanlanan çocuklar, yanıt vermeyince Çubukçu bu kez gülümseyerek ve bağırarak, “Kolay gelsin. Ses verin ses, gençler” dedi. Bu kez gençler de teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!