‘Cübbeli’ Ünlü’ye beraat

Güncelleme Tarihi:

‘Cübbeli’ Ünlü’ye beraat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 23:59

Kitabında halkın dini değerlerini aşağıladığı gerekçesiyle mahkemelik olan ‘Cübbeli Hoca’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, eylemi suç unsuru olarak tanımlanmadığı için beraat etti.

Haberin Devamı

Yazdığı ‘Şifa Ayetleri’ kitabında dini değerleri aşağıladığı gerekçesiyle hakkında dava açılan, ‘Cübbeli Ahmet’ olarak anılan Ahmet Mahmut Ünlü’yle ilgili dava sonuçlandı. Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında sanık avukatı Fatih Oğuz, eserde kimseye yönelik herhangi bir suç unsuru olmadığını, müvekkilinin dini konularda yayın yapan bir bilim adamı, hizmetleri itibarıyla da din adamı olduğunu ve hurafelerle uğraşmadığını söyledi.

MÜŞTEKİYE DE RET

Davacı Avukatı Rasim Kubilay Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da sanığın aleyhine görüş bildirdiğini hatırlattı.

Hâkim Aşkın Kocamanoğlu, suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle müştekinin katılma isteminin reddine, sanık Ahmet Mahmut Ünlü’ye yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle de beraatına karar verdi.

Haberin Devamı

Ahmet Mahmut Ünlü daha önceki savunmasında kitabını, Maül Ayneyn isimli yüzyıl kadar önce yaşamış olan bir kişinin ‘Fatıkur Ratk Ala Ratikıl Fetk’ isimli kitabından tercüme yolu ile yazdığını iddia ederek, “Mevcut konumum ve statüm gereği dini değerleri alenen aşağılama gibi bir eylemi bilerek ve isteyerek işlemiş olmam mümkün değildir” demişti.

BAKMADAN GEÇME!