CSO'daki şef-müdür kavgası mahkemelik oldu

Güncelleme Tarihi:

CSOdaki şef-müdür kavgası mahkemelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Teknik Kurul ve Yönetim Kurulu Başkanı Şef Gürer Aykal, CSO Müdürü Nedim Tanrıkulu hakkında 10 milyar liralık tazminat davası açıyor. Gürer Aykal, Tanrıkulu'nun suçlamaları kızının CSO sınavını kazanamaması nedeniyle yaptığını belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI Senfoni Orkestrası (CSO) Müdürü Nedim Tanrıkulu'nun ‘‘CSO'da bir şeflik sorunu var’’ görüşüyle bazı suçlamalarda bulunduğu CSO Teknik Kurul ve Yönetim Kurulu Başkanı Şef Gürer Aykal, Tanrıkulu hakkında kamuoyu önünde itibarını zedelediği gerekçesiyle 10 milyar liralık manevi tazminat davası açacağını bildirdi.

Gürer Aykal, CSO'nun bugüne değin böyle sorunlar yaşamadığını ancak CSO Müdürü Nedim Tanrıkulu'nun, tutumu yüzünden CSO'da ciddi bir müdür sorunu yaşanmasına neden olduğunu savundu. Aykal, Tanrıkulu'nun, kafasında yarattığı bir senaryoyu gerçekmiş gibi açıklayarak kamuoyu önünde itibarını zedelediğini belirterek, ‘‘bu ağır suçlamanın hesabını, bağımsız Türk yargısı önünde vereceğini’’ söyledi.

Gürer Aykal, Tanrıkulu'nun, ABD turnesinde kadrodan çıkarılması ve kızının CSO sınavlarını kazanamaması nedeniyle kendisini hedef seçtiğini öne sürdü. Aykal, Tanrıkulu'nun orkestra düzeyinde çalamadığı için teknik kurul tarafından kadrodan çıkarıldığını, kızının da CSO sınavlarında başarılı olamadığı için kazanamadığını anlattı. Gürer Aykal, bütün bu suçlamaların kendisini yıpratmayı hedeflediğini ancak istifa etmeyi kesinlikle düşünmediğini söyledi. Orkestra şeflerini 'maratoncuya' benzeten Aykal, ‘‘Orkestra şefleri kısa koşmaz. Koca bir senfoniyi insan kafasında planlayabiliyorsa, 100 metre koşucusu değil, maraton koşucusudur'' dedi. (a.a)






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!