CSO’dan Gül’e mesaj: ‘Kapatılmak istemiyoruz’

Güncelleme Tarihi:

CSO’dan Gül’e mesaj: ‘Kapatılmak istemiyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 22:30

Cumhurbaşkanı Gül’ün katıldığı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ‘90. Yıl Özel Konseri’nde sanatçılar, CSO’nun da aralarında bulunduğu devlete bağlı sanat kurumlarının kapatılmasını öngören Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısını eleştirerek ‘‘Kapatılmak istemiyoruz’’ dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) Ankara’ya gelişinin yıldönümünün kutlandığı ‘90. Yıl Özel Konseri’ sanatçılar için bir hüznün de ifadesi oldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı konserde sanatçılar, orkestranın 1826 yılında Sultan II. Mahmud döneminde kurulduğunu, Cumhuriyet kurulduktan sonra 1924 yılına kadar Atatürk’ten “Ankara’ya gelin” daveti beklendiğini anımsatarak şunları söylediler: “90 yıl önce bugün Atatürk’e orkestrayı çağırdığı için bir konser vermiştik. Bugün ise malum Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasa tasarısı nedeniyle devletin tiyatro, opera ve bale üreten tüm sanat kurumları gibi CSO’nun da kapatılması söz konusu. O nedenle biz 90 yıl sonra bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ‘Kapatılmak istemiyoruz’ demek için çalmış olduk. Bu biz sanatçılar için hüzün oldu.”

Haberin Devamı

GÜL’DEN YILDIZ SARAYI SİTEMİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, ‘90. Yıl Özel Konseri’nin arasında gazetecilerle sohbet etti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la seçim hakkında yaptıkları görüşmelerle ilgili sorular karşısında sessiz kalan Gül, milli sarayların güncel durumundan şikâyet etti. Dünyadaki bütün ülkelerin eski saraylarına çok iyi baktıklarını ve çok iyi değerlendirdiklerini anlatan Gül, sözü Yıldız Sarayı’na getirerek şunları söyledi: “Eskiden mahallelerde telleri birbirine dolanmış elektrik direkleri vardı. Bugün Yıldız Sarayı da aynı şekilde talan edilmiş bir görünüme sahip. Yıldız Sarayı’nın bölümleri parçalanmış halde. Kimi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM), kimi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, kimi İstihbarat Örgütü’ne, kimi başka birimlere tahsis edilmiş. Ancak böyle olmamalı. Yıldız Sarayı derlenip toparlanırsa, Topkapı Sarayı’ndan bile daha fazla ziyaretçi çekebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!