Cruise ve Kidman'a sete dönün çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Cruise ve Kidmana sete dönün çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sinema tarihinin en karizmatik yönetmenlerinden biri olan Stanley Kubrick, son filmi ‘‘Eyes Wide Shot’’ta başrolde oynattığı Tom Cruise ve Nicole Kidman'ı, neticeyi beğenmediği için sete geri çağırdı. Beyaz perdenin ünlü çiftinde soğuk duş etkisi yaratan olay, Hollywood'da da günün konusu oldu.

‘‘2001: A Space Odyssey’’, ‘‘Full Metal Jacket’’, ‘‘Mekanik Portakal’’ gibi tanınmış filmlerin yönetmeni olan Stanley Kubrick, bundan 2 yıl kadar önce Tom Cruise ve Nicole Kidman'la görüşüp, yeni filminde oynamalarını istemişti. 68 yaşındaki yönetmenin teklifin, oyunculuklarını kanıtlamak için büyük bir şans olarak gören ünlü çift, bütün anlaşmalarını iptale ederek Kubrick'in yanına, Londra'ya uçmuşlardı.

Kubrick'in 14 ay süren çekimler boyunca Hollywood'un süper starları olarak gösterilen Kidman ve Cruise'a cehennem azabı çektirmesi Hollywood'da yankı uyandırmıştı. Çekimleri tamamladıktan sonra rahat bir nefes alıp ABD'ye dönen çift, bu kez de Kubrick'ten gelen çağrıyla sarsıldı.

Çekim sonuçlarında bazı yerleri hiç beğenmediğini söyleyen Kubrick, Kidman ve Cruise'u, yeniden sete çağırdı. Hollywood'da film başına 20 milyon dolardan fazla alan üç oyuncudan biri olan Cruise'un bu çağrı karşısında çaresiz kaldığı belirtilirken, çiftten herhangi bir açıklama gelmedi.

Kubrick; daha önce de Jennifer Jason Leigh'i filmin kadrosundan çıkarmış ve yerine Marie Richardson'u almıştı. Leigh'in setten kovulduğu yolundaki söylentiler üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı duyan Kubrick, ‘‘Leigh'in bir başka filmi daha var. Programımız uymadığı için bu değişikliği yaptık’’ demişti. Öte yandan filmin yapımcı şirketi Warner Bros, cinsellik ve kıskançlık üzerine bir gerilim filmi olan ‘‘Eyes Wide Shut’’ın gösterim tarihinin henüz belirlenmediğini açıkladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!