Çözüm yeri Oslo değil

Güncelleme Tarihi:

Çözüm yeri Oslo değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devletin meşru organlarının terör örgütüyle masaya oturamayacağını belirterek, “Korkum şu, Türkiye bir içsavaşa sürüklenebilir. AK Parti’nin de Recep Tayyip Erdoğan’ın da aklını başına alması lazım. Çözüm yeri Oslo değil TBMM’dir. Başkalarının atına binerseniz, sahibi ıslık çalarsa onun istediği yere gidersiniz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün partisinin çalıştayına katılmak üzere geldiği Kocaeli’de gazetecilere, şunları söyledi:
İktidar hesabı yaptılar
“Terör konusunda istihbarat örgütlerinin görüşebileceğini hep kabul ettik. Rahmetli Özal’dan beri terör örgütü liderleriyle görüşmeler yapıldı. Bana sordular, ben de ‘Elbette olabilir’ dedim. Ama bir Başbakan çıkıp şunu söyleyemez, ‘İmralı ile görüşülebilir.’ Bunu söylediğinde o Başbakan’ın muhatabı İmralı’dır. Oslo’daki görüşmelerin bir kısmı yansıdı medyaya. Mutabakat metni elimize geçti. Nedir bu mutabakat metni? Oslo görüşmelerinin temeli haziranda yapılacak seçimlerde PKK’ya eylemsizlik kararı aldırmaktı, aldırdılar. Ama bazı tavizler verdiler. Başbakan ‘Altında benim imzam yok’ diyor. Mutabakat metni devletin temsilcileri tarafından imzalanır. Oslo mutabakat metni ortaya çıktıktan sonra terör niye azdı? Siz terörü önlemek için masaya oturmadınız mı? Siz ‘Haziranda nasıl iktidar olurum, PKK eylem yapmaz, seçimlere giderim’in hesaplarını yaptınız. Simdi Başbakan terörden yıldı, ikinci Oslo başlayabilir.

Haberin Devamı

Silivri’nin romanı çıkacak

‘Doğalgaza küçük zamlar yapacağız’ diyor, yüzde 10-15 oranında. Memura, emekliye ne verdi? Yüzde 3 verdi, büyük zam. Bu tabloyu hiçbir emeklinin unutmamasını istiyorum. Ama unutup ‘yine AKP’ye rey vereceğim’ derse. Ağlamaya hakkı yok, kimse kusura bakmasın.
Bir hocamız, üniversitelerde yeterince eser ve yayın yapılamadığından şikayet ediyor. Hocam üzülme, Silivri Üniversitesi zaten yeterince yayın yapıyor. Yakında göreceksiniz bu eserlerinden dışında Silivri’nin romanı da, filmleri de, dizileri de çıkacak. Orası, 21’inci yüzyılın insanlık ayıbıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!