Çözüm kutlu yol

Güncelleme Tarihi:

Çözüm kutlu yol
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 01:23

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Çözüm Süreci ile ilgili kritik eşikte olduklarını belirterek, “Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Biz tek bir canı kaybetmek istemiyoruz. O gencecik çocukları tekrar kazanmak için çözüm süreci diyoruz. İnadına çözüm süreci, inadına barış diyoruz. çözüm süreci bizim için kutlu yoldur” dedi.

Haberin Devamı

Eskişehir’de il kongresine katılan Davutoğlu’na salonda, “Sormuşlar nerelisin diye, daha evlenmedim demiş. Hoşgeldin memleketine enişte” yazılı pankart açıldı ve “Enişte” tezahüratı yapıldı. Davutoğlu, AK Parti’nin Van ve Eskişehir’deki il kongrelerinde özetle şunları söyledi:

DERTLİYİZ

‘Ey av u av / Matu be eşq u muhbete’ diyen Feqiye Teyran ile ‘Şol cennetin ırmakları / Akar akar Allah deyü deyü’ diyen Yunus Emre’yi buluşturmaya kararlıyız. ‘Ey su ey su, sen de mi aşıksın, dertlisin’ diyen Feqiye Teyran’a bir kez daha sesleniyoruz: Evet su gibi dertliyiz biz. Derdimiz bu milleti bir ve beraber kılmaktır. Derdimiz bu milletin fertleri, kesimlerini, her etnik ve mezhepten kardeşlerimizi tek ve bir kılmaktır. Bizim için Konya ile Van arasında hiçbir fark yoktur. Şimdi Van sokağını kana bulayanlar çıksınlar ve söylesinler, ‘Bizim için de Van ile Edirne arasında fark yoktur’ desinler. O zaman Türkiye’nin partisi olurlar. Desinler ki ‘Efekan ile Yasin Börü arasında fark yoktur. Erzurum Kongresi ile Balıkesir Kongresi’ni, Kuvayi Milliye ruhuyla Van’da şahadete yürüyen aziz şehitlerimizin davalarını bir ve beraber görüyoruz.

BİZDE ORTAÇAĞ YOK

Haberin Devamı

Osmanlıca dersi okunsun dendiği için kıyameti koparttılar. Bunlar tarih cahili. Mezar taşlarını okutacak dediler. O mezar taşları tarihimizdir. CHP ortaçağdan bahsediyor. Onların ortaçağ dediği çağ, aydınlık çağdır. Avrupa’da yaşanan ortaçağ, bizde aydınlık çağdır.

Şûra mesajı

ESKİŞEHİR Porsuk Spor Salonu’nda Osmanlıca dersine serzenişte bulunan bir pankart dikkat çekti. “Padişahım, Sultanım Abdülhamid’im, emanetin artık emin ellerde rahat uyuyabilirsin” yazan pankartta Başbakan Davutoğlu ve Sultan Abdülhamid’in portreleri yeraldı. Pankartta imzası bulunan Mihalgazili kadınlar, salonda beyaz başörtüleri ile yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!