MHRS koronavirüs aşı randevusu alma ekranı: Covid aşı randevusu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

MHRS koronavirüs aşı randevusu alma ekranı: Covid aşı randevusu nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2022 07:12

Covid aşı randevusu alma ekranı yoğun ilgi görüyor. Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısında yeni hatırlatma dozu için randevu alınabiliyor. Covid aşı randevusu mhrs.gov.tr ve enabiz.gov.tr siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabiz mobil uygulamaları üzerinden alınabiliyor. Peki, covid aşı randevusu nasıl alınır?

Haberin Devamı

Covid aşı randevusunun nasıl alınacağı merak ediliyor. Koronavirüs aşısı hatırlama dozunu yaptırmak isteyen vatandaşlar araştırmalara başladılar. Koronavirüs vakalarındaki artışın ardından aşı olmak isteyenler için hatırlatma dozu randevusu açıldı. İşte MHRS koronavirüs aşı randevusu alma ekranı

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Covid aşı randevusu mhrs.gov.tr ve enabiz.gov.tr"siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabiz mobil uygulamaları üzerinden alınabiliyor.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesini yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Randevu işlemini yaparken MRS uygulaması üzerinden sağlık kuruluşu seçiliyor. Bu işlemin ardından tarih ve saat belirleniyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

ALO 182 ÜZERİNDEN DE RANDEVU ALINABİLİYOR

MHRS Alp 182 hattını arayarak da aşı randevusu alabiliyorlar.

BAKMADAN GEÇME!