Coşkun: Ekonomik bakımdan sıkıntı doğuracak hiçbir şey yok

Güncelleme Tarihi:

Coşkun: Ekonomik bakımdan sıkıntı doğuracak hiçbir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 16:06

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Türkiye'de şu anda ekonomik bakımdan sıkıntı doğuracak hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Bakan Coşkun, Nevşehir'in Avanos İlçesi'nde AK Parti İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 3 Kasım seçimlerinin ardından Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini, siyasi istikrarın sağlanmasıyla ülkede kötü giden birçok şeyi düzelttiklerini anlattı.
Türkiye'nin dünya ülkeleri nazarında kaybolan itibarını yeniden kazanmasını sağladıklarını ifade eden Coşkun, “Dünyanın çeşitli ülkeleri kritik kararlar alırken, Türkiye'nin de görüşünü sorar oldu. Türkiye, dünyada yatırım yapılması tavsiye edilen 7 ülke arasına girdi. Bunlar yapılırken, muhalefet ve bazı odaklar, (Tabana henüz bir şey yansımadı) diyorlar. Birlik ve beraberliğimizi bozmamamız lazım” dedi.
Türkiye'de 2007 yılı sonuna kadar mikroekonomik dengeleri de rayına oturtacaklarını ifade eden Coşkun, şöyle konuştu:
“Birileri, (cari işlemler açığı) diye bir tempo tutturdu. Türkiye'de şu anda ekonomik bakımdan sıkıntı doğuracak hiçbir şey yoktur. Çünkü makroekonomik dengeler kurulmuştur. Piyasa kendi dinamiğini oluşturmuştur. Şimdi mikro ölçüdeki sorunları çözme dönemine girdik. Bunları, bize verilen ehliyet çerçevesinde 2007 yılı sonuna kadar tamamlayacağız. Kopenhag Kriterleri'ni tamamladık, şimdi ekonomik ve sosyal meseleleri 2007 yılı sonunda tamamlamış olacağız.”
AK Parti'nin, bu partiye gönül verenlerin gayretleriyle iktidar yolunda emin adımlarla yürüyeceğini belirten Coşkun, “Yapılan anketlere göre büyüyen tek parti, AK Parti. Diğerleri küçülüyor. Sizlere şükran borçluyuz. Bu davaya Allah rızası için gönül veriyorsunuz. Gelecek nesillere daha mutlu, daha zengin bir ülke bırakmak için hepimizin üzerinde sorumluluklar var. Bu sorumluluğu bizlerle paylaştığınız için hepinizden Allah razı olsun” diye konuştu.
Kongrenin ardından Acıgöl İlçesi'nde bulunan Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Nevşehir'de bu tür yatırımları görmek beni çok mutlu etti. Çünkü bu, benim yıllardır görmek istediğim rüyamdı. Çok gururluyum. Bu tür yatırımlar daha da artmalı. Hükümet olarak bu konuda her türlü desteği veriyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!