Çorum'un Karaçaylı köyü karantinaya alındı

Güncelleme Tarihi:

Çorumun Karaçaylı köyü karantinaya alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 12:29

Çorum'un Sungurlu İlçesi Tarım Müdürü Ömer Karaçaylı, 8 Ocak'ta Çayyaka Köyü'nde 5 yaşındaki M.Ü'nün kuş gribi şüphesiyle Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasının ardından köyün karantinaya alındığını ve 913 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini söyledi.

Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne bağlı Çayyaka Köyü'nde itlaf çalışmalarının tamamlandığını belirten Karaçaylı, karantina uygulamasının da kaldırıldığını kaydetti. İlçe Tarım Müdürlüğü olarak gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini ifade eden Karaçaylı, köyden alınan numunelerin ”negatif” çıktığını, ilçe halkının kuş gribi konusunda endişe etmesine gerek olmadığını bildirdi.

SİVAS

Sivas'ın Ulaş İlçesi Hürriyet Mahallesi'nde Hacı Erdal, AA muhabirine, kuş gribi endişesiyle evinin bahçesindeki kümeste yetiştirdiği 18 tavuk ve 2 horozunu torbaya koyarak, ilçe dışına çıkararak, kesip gömdüğünü belirtti.
Artık ülke sorunu haline gelen bu hastalıkla ilgili yetkililere yardımcı olmak amacıyla böyle bir yola başvurduğunu ifade eden Erdal, ”Hastalığın ortaya çıkmasının ardından kümeste yaşayan hayvanları dışarıya çıkarmadım ancak içerde de risk taşıdığı korkusuyla bu kararı aldım” dedi.

BERGAMA

İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı bazı köylerde, kuş gribi hastalığı görülmemesine rağmen vatandaşlar tavuklarını kesti.
Kozaranlı Köyü Muhtarı Halil Uysal, AA muhabirine, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden “Tavuklarınızı kümesten dışarıya çıkarmayın, kümes etrafına toz kireç serpin” uyarısı yapıldığını belirterek, “Bazı vatandaşlar bu uyarıyı dikkate aldı, ancak bazıları da hastalık korkusuyla tavuklarını kesip çöpe attı” dedi.
Kozak Aşağı Cuma Köyü Muhtarı Nihat Kaya da kuş gribi nedeniyle tavukların öldüğü söylentisinin köyde yayıldığını, bunun doğru olmamasına karşın bazı kişilerin tavuklarını kesme yoluna gittiklerini söyledi.

KARS

Kars Çevre Müdürü Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle çöplük, park ve bahçelerde ölü kuş gören vatandaşların kendilerine haber vermelerini istedi. Bu tür kuş ölümlerinin bildirilmesinin hastalığın yayılmasını önleyeceğini kaydeden Şahin, ölü bulunan kuşların elle tutulmaması gerektiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!