Çorum'da mobese sistemi faaliyete geçti

Güncelleme Tarihi:

Çorumda mobese sistemi faaliyete geçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 13:13

Çorum Valisi Mustafa Toprak, kentte faaliyete geçen MOBESE sistemi sayesinde suç ve suçluyla mücadelede önemli bir adım atıldığını söyledi.

Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürlüğü binasındaki MOBESE Görüntüleme Merkezinde inceleme yaparak, Emniyet Müdürü Necmettin Emre'den bilgi aldı.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, kent merkezine MOBESE kurulması için 25 Kasım 2008'de imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

MOBESE sisteminin kurulmasıyla önleyici hizmetlerin etkin kullanılması, suçluların en kısa zamanda yakalanmasının sağlanacağını anlatan Toprak, şu bilgileri verdi:

“Kentin 42 ayrı noktasında 36 hareketli, 9 sabit ve 10 tane de plaka tanıma sistemine sahip sabit kamera olmak üzere toplam 55 kamera sisteminin yanı sıra izleme birimi, MOBESE'yi oluşturuyor. Sistem dahilinde ayrıca, şehir giriş ve çıkışlarına da plaka tanıma sistemleri de yerleştirildi.

MOBESE suçlularla mücadelede elimizi güçlendirdi. Suçun işlenmeden önce engellenmesine bu sistem önemli katkı sağlayacaktır. Trafiğin yönetilmesi de daha etkili olacak.”

Toprak, kent merkezinde yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan sistemi önümüzdeki yıllarda ilçelere de kurmayı planladıklarını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!